»Napiši, da je najboljše,« mi pravi sin, ki mu do četrtega rojstnega dne manjkata dva tedna, ko ga vprašam kaj naj napišem o probiotikih BioGaia Protectis, ki jih jemlje zadnjih 21 dni. Nadaljuje s hvaljenjem izdelka – najbolj mu je všeč seveda okus, nakar glasno vpraša: »Kaj pa če jih bo zmanjkalo?« »Bomo kupili druge,« mu zatrdim in pomislim, da bo to treba storiti v naslednjem tednu. Zakaj le, če smo prejeli mesečno zalogo? Beri dalje.

Srečen trebušček, srečen otrok

Moj starejši otrok je po meni podedoval leno prebavo, je pa tudi v starosti, ko rad preskoči obroke, če ti niso  sestavljeni iz prigrizkov in sladkarij. Sinov idealni meni bi bila juha iz cedevite, solata iz bombonov, čips in hrenovke pa pol litra ‘kečapa’. Seveda ne pride v poštev, vendar se do neke mere pogodimo. Se pa je tudi začela sezona svežega sadja in zelenjave, žara in sladoleda, veliko pa smo zunaj in ne uspe vedno poseči po najbolj zdravih prigrizkih. Tako se poveča možnost za boleče trebuščke. BioGaia žvečljivi probiotiki pa uravnovešajo ta kaos in pomagajo lenemu črevesju opraviti svojo nalogo.

Rafaelu so. Opazila sem, da lažje odvaja blato, čeprav nisem pričakovala nekih opaznih učinkov v le treh tednih, sploh ker sem po probiotikih posegla predvsem iz preventive. Čakam le, da bodo še meni pomagali, ki sem jih začela jemati nekoliko kasneje.

Ni vse v okusu

Okus takoj prepriča otroke, odrasli pa jim jih lahko ponudimo mirne vesti, saj ne vsebujejo sladkorja. Najpomembnejšo nalogo ima bakterija Lactobacillus reuteri Protectis, kar pa je tudi zelo pomembno je, da je naravnega izvora(!), izvira pa iz materinega mleka (!!).

BioGaia Protetis žvečljive tablete so primerne je za osebe občutljive na gluten in laktozo, znanstveno dokumentirano in klinično dokazano dopolnjujejo črevesno floro in učinkovito kolonizirajo med zdravljenjem z antibiotiki.

NA KONCU JE DOBRO VEDETI ŠE TO

Poleg štiriletnika imam še dvoletnika, ki pa je podedoval očkovo superprebavo. Je pa v starosti, ko v vsem oponaša bratca zatorej zahteva svojo ‘porcijo’. Preletela sem še enkrat navodila, kjer piše so primerne za otroke »ko so dovolj stari, da lahko prežvečijo tableto«. Naš mali pridno melje tudi lešnike zato sem se odločila, da jih bo dobival tudi on – zaenkrat vsak drugi dan, ker je še majhen. 

Dodajam, da slednje velja za naš promer in sem odločitev sprejela na podlagi sposobnosti in zanesljivosti svojega otroka. 

Tako me jutri med opravki čaka obisk lekarne in nakup dveh škatlic BioGaia Protectis žvečljivih tabletk z okusom jagode.


Nosečkin popust s kodo

Za vse naše sledilke smo priskrbele 10% popusta na vse Biogaia izdelke!
 
Izdelke lahko kupiš tu: nosecka.net/biogaiapopust
Za nakup uporabi kodo: NOSECKA10
 
*Veljavnost je do 31.8.2021. Popust velja za vse izdelke Biogaia in vse izdelke Lactil.
 

Avtor: Monika Baša, www.monikabasa.com

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki