Velika večina oblačil, ki jih nosimo, je brez bombaža praktično nepredstavljiva. Bombaž, ki se uporablja pri izdelavi otroških oblačil je globalno najbolj zastupljena rastlina. Najpogostejše med njimi so:

  • silikoni
  • petrolejeve spojine
  • industrijski mehčalci
  • težke kovine
  • zaviralci gorenja
  • amoniak
  • formaldehid

Otroško telo, sploh poleti ob potenju, velik del kemkalij vpije vase skozo kožo.

V zadnjih letih se z zavedanjem o ohranjanju zdravja in narave, namesto standardnega bombaža vse bolj uporablja organski bombaž. Zahvaljujoč napredku znanosti je gojenje bombaža dandanes hitrejše in enostavnejše. Zaradi uporabe bio inženiringa, pesticidov in kemikalij ima velik del oblačil iz bombaža vprašljivo poreklo in iz tega razloga včasih ni povsem primerno za nošenje. Masovna pridelava bombaža, skupaj z uporabo umetnih gnojil in GMO semeni, prekomerno onesnažuje tudi naše okolje. Stroka pogosta razpravlja o tem, kateri bombaž je boljši – tisti, ki je pridelan organsko (po principu organske proizvodnje), ali tisti standardni, ki se prideluje s klasičnimi postopki.

Oblačila iz organskega bombaža so izdelana brez škodljivih kemikalij ter obdelana iz protialergijskih in naravi prijaznih materialov.

Proizvajalci standardnega bombaža kot glavni adut navajajo masovno in cenejšo proizvodnjo bombaža, ki se po vsebnosti celuloze ne razlikuje od organsko pridelanega bombaža. Po drugi strani je organski bombaž proizveden v skladu z mednarodno priznanimi standardi organske proizvodnje, ki vključuje tudi pridelavo brez uporabe kemičnih gnojil in pesticidov, poleg tega pa je pridelan na tleh, ki so popolnoma očiščena morebitnih predhodno uporabljenih toksičnih ostankov raznih kemičnih postopkov. Nedvomno organski bombaž najbolj odgovarja otroški koži, deluje pomirjujoče in je zagotovo najmanj nevarno naravno vlakno. Prav tako je nedvomno, da za naše najmlajše in najbolj ranljive želimo le najboljše. Z nakupom izdelkov iz organskega bombaža se zavedate pomembnosti zdravja in skrbi za okolje, prav tako pa podpirate zeleno industrijo in »toxic-free« pridelavo ter proizvodnjo.

Kolekcija Cool Club iz organskega bombaža je označena s posebno etiketo.

V trgovinah Baby Center in v spletni trgovini poiščite kolekcijo oblačil znamke Cool Club, narejenih iz organskega bombaža. Gre za edinstveno blagovno znamko otroških oblačil za novorojenčke, dojenčke in malčke. Čudovito oblikovana oblačila kvalitetnih krojev prinašajo nekaj različnih in nežnih stilov. Velik del kolekcije je izdelan prav iz organskega bombaža in je oblikovan posebej za vaše novorojenčke, dojenčke in malčke. Izdelke si lahko ogledate na www.babycenter.si.

Cenovno ugodna linija Organic Cotton by Cool club je namenjena prav dojenčkom.

Oblačila za otroke in mladostnike

Nova poletna kolekcija oblačil Cool Club je modni navdih našla na povsem drugem koncu sveta – v Južni Ameriki. Kolekcija Casa Latina je polna veselih poletnih barv: močno zeleni odtenki ter turkizne in bele barve, kombinirane z barvo peska in sončnega zahoda. Kolekcija je narejena prav za poletje in zajema vse, kar prinaša poletje: lahkotno igro, brezbrižno zabavo in razigranost. Osnovni kosi na voljo že od 3,99 EUR dalje. 

Oblačila Cool Club različnih kolekcijskih linij za otroke do 14 leta.

Preostanek ponudbe in aktualne akcije si lahko ogledate na www.babycenter.si, spremljajte pa novosti iz Baby Centra tudi preko Instagram profila in Facebook strani Baby Center Slovenija. 

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki