Tosama nosečnice in mamice že vrsto let razvaja z bogato ponudbo izdelkov blagovne znamke to.to. Z letošnjo jesenjo vsebuje kar tri nove izdelke za nego mamice v času nosečnosti, v obdobju dojenja in nego dojenčka. Vsi izdelki so zasnovani na naravnih materialih in se lahko pohvalijo s certifikatom NARAVNA KOZMETIKA in VEGAN.

Izdelki za nego nosečnice in mamice

Za nosečnice in mamice je pomembno, da pred in po rojstvu otroka skrbijo za svojo nego z izdelki iz naravnih materialov. S skrbno izbranimi izdelki iz linije to.to bodo nosečnice in mamice lahko preprečile marsikatero okužbo in vnetje. Izdelki za nosečnico/mamico v liniji to.to, ki so nepogrešljivi po porodu in jih pozna vsaka mlada mamica, so predvsem vpojne blazinice za dojenje ter mrežaste hlačke in vložki za po porodu.

Mama NARAVNA KREMA PROTI STRIJAM to.to, 150 ml

Krema proti strijam izdatno vlaži kožo, jo naredi bolj prožno in elastično, zato je bolj raztegljiva, to pa lahko prepreči nastanek strij v času nosečnosti, po porodu pa koži pomaga, da se povrne v prvotno stanje. Z mazanjem začnite v 3. mesecu nosečnosti. Krema je narejena iz 99 % naravnih sestavin.

Naravna krema za strije je edinstvena mešanica olj (mandljevo, jojobino in sončnično) ter masla (cupuacu in karite), ki ima edinstvene učinke ne kožo. Krema prodre globoko v kožo, jo nahrani, mehča, vlaži, vse to pa ji prinaša izjemno elastičnost. Poseben učinek ima predvsem zaradi cupuacu masla, ki intenzivno dovaja vlago v kožo in jo tam tudi zadrži. Krema je primerna tudi za občutljivo kožo; je dermatološko testirana.

Prednosti:

 • 99 % naravnih sestavin
 • optimalen pH < 5,5 (to je pH zdrave kože)
 • posebna brezzračna (»airless«) pumpica
 • s certifikatom NARAVNA KOZMETIKA in VEGAN

Nasveti za uporabo:

Z mazanjem začnite na začetku nosečnosti, mažite se dvakrat na dan. Največ pozornosti namenite najbolj izpostavljenim predelom (trebuh, prsi, dojke). Z mazanjem nadaljujte tudi po porodu, dokler se koža ne povrne v prvotno stanje. Kremo dobro vmasirajte v kožo s krožnimi gibi v smeri urinega kazalca. Bradavice dodatno negujte s to.to lanolinom. Krema je odlična tudi za vsakdanjo uporabo pri suhi in občutljivi kože, za vlaženje rok in nego po sončenju.

To.to Mama naravna krema proti strijam izdatno vlaži kožo, jo naredi bolj prožno in elastično, zato je bolj raztegljiva, to pa lahko prepreči nastanek strij v času nosečnosti, po porodu pa koži pomaga, da se povrne v prvotno stanje. 

Mama LANOLIN ZA NEGO BRADAVIC to.to, 50 ml

Zaščitno mazilo za bradavice neguje suhe in občutljive bradavice doječih mater. Z mazanjem začnite najkasneje v 5. mesecu nosečnosti. Mazilo je 100 % naravno in ga pred dojenjem ni potrebno odstranjevati.

t o.to lanolin deluje kot izredno dober vlažilec in regenerator kože. V času nosečnosti si z njim okrepite bradavice in jih pripravite na dojenje. Med dojenjem z mazanjem z lanolinom bradavicam vračate naravno vlažnost in preprečite izsušitev. Priporočamo mazanje po vsakem dojenju in vmes po potrebi. Lanolina pred dojenjem ni potrebno odstranjevati. to.to lanolinu je dodanega malo olivnega olja za boljšo absorpcijo in boljšo mazljivost, saj je čisti lanolin precej kompaktne strukture.

Primeren tudi za občutljivo kožo, dermatološko testiran.

Prednosti:

 • 100 % naravnih sestavin
 • do 20 % olivnega olja za boljšo absorpcijo in lažji nanos
 • mazila ni potrebno odstranjevati pred dojenjem
 • posebna brezzračna (»airless«) pumpica
 • s certifikatom NARAVNA KOZMETIKA

Nasveti za uporabo:

Po vsakem dojenju vodno utrjeno vato to.to namočite v vodo in rahlo obrišite ostanke mleka. Osušite in namažite z lanolinom. Če so bradavice boleče na dotik, nanesite mazilo na blazinice za dojenje to.to in si jih namestite na dojke.

To.to Mama lanolin za nego bradavic je zaščitno mazilo, ki neguje suhe in občutljive bradavice nosečnic in doječih mater. 

Izdelki za nego novorojenčkov in dojenčkov

Novorojenčki in dojenčki potrebujejo vso toplino in pozornost, ki jim jo lahko ponudimo. Še posebej skrbno nego zahteva njihova koža, ki je izredno mehka in voljna, a hkrati tudi zelo tanka in občutljiva. V prvem obdobju po rojstvu še ni sposobna ščititi telesa pred zunanjimi vplivi, zato snovi, ki prihajajo v stik s telesom, lažje prodirajo v notranjost. Za nego je potrebno izbirati čim bolj kakovostne ter naravne izdelke in materiale. Z njihovo uporabo se lahko izognete možnim vnetjem in okužbam. Naravni materiali so prava izbira za mamico in dojenčka, saj ne dražijo kože in ne povzročajo alergij.

Baby NARAVNO HLADILNO MAZILO ZA RITKO to.to, 150 ml

Baby hladilno mazilo za ritko to.to je narejeno iz 99 % naravnih sestavin, kot so mandljevo, avokadovo in olivno olje ter ognjič, aloe vera in kamilica. Primerno je za nego dojenčkove ritke od rojstva dalje.

V hladilnem mazilu to.to je sinergija izjemnih, skrbno izbranih naravnih sestavin, ki blagodejno vplivajo na razdraženo kožo v področju pod plenicami. Na njej ustvarijo zaščitni film, ki jo ščiti pred urinom in fekalijami. V hladilnem mazilu najdemo lanolin, mandljevo, avokadovo in olivno olje, ognjič, aloe vero in kamilico. Na kožo delujejo hranilno, protivnetno in zaščitno, zaradi visokega deleža naravnih sestavin pa ne porušijo njenega ravnovesja in naravne zaščite. Brezzračna embalaža ohranja svežino izdelka, obenem pa onemogoča vstop bakterijam in mikroorganizmom. Iz 99 % naravnih sestavin. Brez parfuma.

Hladilno mazilo je primerno tudi za občutljivo kožo, je dermatološko testirano.

Prednosti:

 • 99 % naravnih sestavin
 • optimalen pH < 5,5 (to je pH zdrave kože)
 • posebna brezzračna (»airless«) pumpica
 • s certifikatom NARAVNA KOZMETIKA 

Nasveti za uporabo:

Pred nanosom hladilnega mazila kožo dobro očistite in osušite. Med vsakim previjanjem uporabite en stisk hladilnega mazila in ga dobro razmažite. Hladilno mazilo lahko uporabite za vse predele kože. Če je koža zelo vneta, priporočamo previjanje in skrbno čiščenje / sušenje kože in nanos hladilnega mazila vsaki dve uri oziroma vsakič, ko je otroku treba menjati pleničko.

To.to Baby hladilno mazilo za ritko je narejeno iz 99 % naravnih sestavin, kot so mandljevo, avokadovo in olivno olje ter ognjič, aloe vera in kamilica. Primerno je za nego dojenčkove ritke od rojstva dalje.

 

Na spletni strani Tosame preberi več o blagovni znamki to.to, kjer se nahaja tudi katalog izdelkov za mamico, novorojenčka, dojenčka in malčka, našla pa boš tudi koristne informacije in nasvete za omenjena obdobja.


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki