V mesecu juliju v Merkatorjevih centrih ob nakupu HIPP ekoloških sadnih žepkov dobite tudi modelček za lučko. Modelčki ne vsebujejo bisfenola A (BPA), ftalatov, lateksa in PVC-ja. Naši otroci že tako obožujejo HIPPis sadne žepke, če so v obliki ledene lučke pa še toliko bolj 🙂 Ampak, ker smo mamice izvirne, smo za vas pripravile nekaj super receptov za lučke in še druge izvirne ideje uporabe modelčkov. Kaj smo mamice in otroci z njimi ustvarjali?

Lučka pol-pol

Za pripravo te lučke potrebujete dva okusa ekoloških sadnih žepkov HIPPIs. Modelček napolnite do polovice z enim in drugo polovico z drugim okusom. Rezultat je čudovita barvasta lučka. Si katera upa preizkusiti 3 okuse? 😉

Navodila za pripravo HiPPis sladoleda si preberi tu.

Kakavova lučka

Ker otroci obožujejo čokolado, smo pripravili lučko iz sladke smetane, kakava in kokosovega sladkorja. Vse sestavine zmešate in dodate ščepec soli. Mi smo dodali še malo burbonske vanilije. Njami!

Medena jagoda

Za naslednje lučke smo naredili močno limonado, kateri smo dodali med. V modelkeč smo postavili rezino jagode in prelili z limonado. V skrinjo za 2 uri in čudovite lučke so bile pripravljene. Odlične so tudi borovnice, robide in maline, ker so ravno v sezoni.

Jogurtov zmrznjenček

V modelček smo stresli nekaj ekoloških mrvic (s sadnimi barvami) in prelili s probiotičnim jogurtom. Mrvice pa lahko zamenjate tudi s suhim sadjem!

Izdelali smo ledene krede

V kozarčke smo dali različne krede za pisanje po asfaltu. Vsako barvo v svoj kozarček. Dodali smo nekaj vode in potem mešali. Ko so se krede razpustile, smo jih nalili vsako v svoj modelček, zaprli pokrovčke in postavili v skrinjo za 2 uri.

In rezultat:

Na vroč poletni dan je to velika zabava za otroke. Krede se ob stiku z vročim asfaltom topijo in za sabo puščajo barvno sled.

In še nekaj za starše

Lučke pa niso samo za otroke, temveč tudi za malo večje. V modelček smo položili nekaj listkov mete in limono in dodali vodo. Tako smo dobili odličen led na palčki, ki ga lahko postrežemo v limonadi, ledenem čaju ali pa kakšnem koktajlu 😉

In kaj pravije naše mamice:

“Mamice vedno razmišljamo, kako bi otrokom ponudile nekaj bolj zdravega in jim hkrati naredile dan malo bolj zabaven. HiPPiS sadne kašice sicer niso najljubša hrana moje 5-letnice (medtem ko jih 1-letnica pohrusta kot za šalo), ampak v obliki sladoleda so zmagovalni. Zdaj se mora samo še odločit, sladoled s katero barvo palčke bi imela. So preprosti za pripravo in okusni obenem. Pa sta obe zadovoljni. ;)”

Mateja Tamše


“HiPPiS sadni žepki so pri nas aktualni že vse od začetkov uvajanja goste hrane. So okusni, zdravi in izredno priročni, zaradi česar so nepogrešljiv del opreme, ko se odpravimo od doma na krajšo ali daljšo pot.  Moja šestnajstmesečnica jih obožuje tako same kot v raznih kašicah, v poletni vročini pa se z njimi rada posladka tudi v obliki lučke :)”

Ana Uršič


“Osvežilno, zdravo in se zabavno! Da ne pozabim se kako je praktično in preprosto za uporabo. Otroci jih preprosto obožujejo, sploh Nik, ki obožuje sadje in sadne kašice. Ta sladoled pa ga h krati se osveži v vročih poletnih dneh. Aja pa se to, super je ob izraščanju zobkov!”

Aleksandra Šefran


POPUST NA HIPPISE:
Popust na HiPPiSe traja od 12. julija do 18. julija.

KAKO DOBIM MODELČEK:
Ob nakupu dveh HiPPiSov prejmeš HiPP modelček za sladoled gratis. Akcija traja od 12. julija do 25. julija.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki