• Predstavljam se vam kot mami na kvadrat in pol. Na kvadrat zato, ker sem mami dvema čudovitima punčkama. Sara je stara skoraj 4 leta, Ronja pa se nam je pridružila letos. Polovička se najde zraven še, kadar je z nami tudi Jaša, sinček mojega moža. Sem daleč od popolne mame, zato na blogu ne boste našli nasvetov za super pospravljeno stanovanje ali svetlečo kuhinjo. Nasprotno – moj cilj so realni zapisi o lepih in malo manj lepih trenutkih, ki se tičejo materinstva, vzgoje in preživljanja skupnega časa z družino.

    Vsakdana si ne predstavljam brez svoje družine, kave, fotoaparata in internetov. Ideja za pisanje bloga je prišla v pričakovanju moje druge porodniške. Recimo, da izkušnje prinesejo svoje in se malo bolje poznam, kot štiri leta nazaj, ko sem bila prvič noseča. Vem namreč, da mi bo vmes med menjavanjem plenic, dojenjem, podiranjem kupčkov in stanjem neprespanosti dodaten hobi zelo koristil. Še posebej, če je prilagodljiv in se z njim lahko ukvarjam, kadar mi čas to dopušča. Med prvo porodniško sem se začela ukvarjati s fotografijo, več o tem najdete na www.matejatamse.si.

    Otroci hitro rastejo, do sedaj pa razen foto spominov na njih nimam kaj dosti oprijemljivega. Otroška iskrenost pa je, kot vsi veste, neprecenljiva. Zato sem se odločila, da jo ohranim tudi skozi kakšen blog zapis. Pisanje dnevnikov mi ne gre, datoteke na računalniku pa se prehitro izgubijo. Če se bo ob branju kakšna mamica lahko poistovetila z mano in ugotovila, da v svoji realnosti ni sama, še toliko bolje. Upam pa, da bo koga nasmejala tudi kakšna simpatična anekdota iz našega vsakdanjika in mu s tem polepšala dan.