Kot vsaka mama, svojim otrokom želim le najboljše. Sicer si to vsaka mama interpretira po svoje, je pa v mojem repertoarju redno preizkušanje prehranskih dodatkov v primeru, da imajo kakšne težave.

Pri moji 6 letni hčerki se je že dlje časa pojavljale težave s prebavo, natančneje z zaprtostjo. Saj veste, kako je – pri teh letih je vse tako zanimivo, zagotovo pa je vsaka (brezvezna) malenkost bolj pomembna od tega, kot da bi šla pravočasno na stranišče. Zato sem se odločila, da poskusimo problem rešiti še z Enterosgelom – za katerega sem slišala, da pomaga tudi v takih primerih. Poleg tega pomaga tudi pri porušenem imunskem sistemu, kar se mi je zdelo super, saj je naše obdobje testiranja sovpadalo ravno z njenim vstopom v 1. razred osnovne šole. Tako velika sprememba je res izziv, tako za male možgančke, kot tudi za otrokov imunski sistem, ko se naenkrat sooča s toliko novostmi hkrati.

Kako je naše testiranje potekalo?

Prvi teden

Prvi teden smo se ukvarjali predvsem s tem, kako spraviti gel v sprejemljivo obliko, da bi ga brez težav pojedla. Prisežem, da je razvila senzor za malo poseben okus, ki ga dobi pijača, ko gel vmešaš poleg in je takoj ugotovila, da je notri, pa čeprav me ni videla, ko sem ga dodala. Tako praktično ni šlo drugače, kot da sem jo podkupila, da dvakrat na dan spije napitek (tri dnevne doze sem razdelila na dve, ker so bile enostavno nemogoče za izvedbo), ter na koncu za to dobi nagrado. Na začetku ni bilo nobenih sprememb. Prav tako ni dobila nobenih izpuščajev ali pa mozoljčkov, ki se znajo menda pojaviti kot stranski učinek.

Drugi teden

Nekako smo se uspeli navaditi na novo rutino. Poleg gela sva se o tem tudi veliko pogovarjali ter se navajali na to, da je treba na stranišče takrat, ko te prime in ne čakat še na to, da se vmes ne vem kaj zgodi, da vmes pozabiš. V drugem tednu so se počasi začeli kazati rezultati. Prej je vedno odvajala zelo trdo blato, kar jo je že v osnovi odvračalo od tega, da bi sploh šla na wc. Blato se je zmehčalo, stranišče pa je vseeno obiskovala preveč na poredko.

Tretji teden

Ne bom rekla, da so vse težave popolnoma izginile, zagotovo pa so se je situacija občutno izboljšala. Punčka lažje in bolj pogosto gre na stranišče, blato ni tako trdo ter lažje odvaja.

Poleg tega pa bi rada omenila še, da v vsem času testiranja hčerka kljub temu, da je začela šolsko leto v povsem novem okolju, šla v 1. razred ter bila soočena z veliko bolj napornim urnikom, kot se je zdel na prvi pogled, ni zbolela. Vmes je enkrat potožila, da jo malo praska po grlu, to je bilo pa vse, kar je imela zdravstvenih težav v tistem obdobju. Za punčko, sicer zelo občutljivo na spremembe, je po mojem to kar dosežek. 🙂

Po moji oceni je bil test uspešen. Edina negativna stran se mi je zdela res težko doziranje otroku, ki je malo izbirčen in ne popije vsega, kar mu ponudiš. Mogoče bi lahko proizvajalci pogruntali še kakšno bolj primerno obliko za najmlajše? 😀 Če še niste vedeli, pa Enterosgel kot medicinski pripomoček priporočajo še za blaženje alergij, pri težavah s kožo (tudi pri atopičnem dermatitisu), pri raznih viroznih driskah in še in še. Za ta primer ga bomo imeli pri nas tudi vnaprej na zalogi. Upam seveda, da nas ne doleti spet kakšna trebušna viroza, če pa nas, bomo seveda pripravljeni.


Avtor: Mateja Tamše, www.maminakvadratinpol.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki