Vsi moji začetki težav s kožo segajo kakšnih 15 let nazaj, ko sem se prvič spoznala z drobnimi občasno srbečimi pikicami, izpuščaji in tudi mozoljčki po rokah in ramenih. Sprva sem, kot mnogo drugih deklet pomislila na novo obdobje »pubertete« in si sama pri sebi rekla, da bo minilo. Zadeva se je slabšala zlasti poleti, ko je nastopila vročina in z jesenjo zopet upadla, vendar je ponovno izbruhnila pozimi, ko je bil zrak toliko bolj suh. Nočem sploh pomisliti koliko krem sem preizkusila, pa ni bilo učinka. Potem sem se odločila, da spremenim prehrano, pa ni bilo nekega velikega efekta. (izogibala sem se pšenici, sladkorju in sladki pijači). Po dolgem prerekanju sama s seboj, sem si rekla, da je enostavno dovolj. Obiskala sem osebno zdravnico in kasneje tudi dermatologa, pa vendar nihče ni našel bistvenega vzroka, kot to, da gre za obliko atopijskega dermatitisa. Vse kar je bilo rečeno je »negovalna krema in redno umivanje«.

Prepuščena sem bila sama sebi in dejansko sem morala iskati rešitve. Vsakič znova, ker po treh mesecih uporabe ene kreme, enostavno ni bilo rezultata. (naj povem, da sem preizkusila zelo veliko lekarniških mazil in krem, tudi višjega cenovnega razreda. Od A derme, Eucerina, itd.) Čas je tekel in zopet je bilo tukaj poletje. Čas, ko so se začela oblačila s kratkimi rokavi … V tistem sem se samo spraševala »kaj pa jaz? Kaj naj pa oblečem, ko pa so moje roke vse popraskane, v ekcemih in v drobnih brazgotinicah, ki so bile nadvse nadležne?« Za nameček, sem si vse tiste mozoljčke, ki so mi šli blazno na živce še stiskala. (misleč, da bo potem boljše, a zaman). Tako sem samo zaradi ponavljajočega se atopijskega dermatitisa vse poletje prebila v dolgih ali vsaj tri četrt majicah, da moje roke niso prišle tako do izraza. In tako se je stvar ponavljala iz meseca v mesec, iz leta v leto. Vse do letos, ko sem kot strela iz jasnega opazila oglas za nov medicinski pripomoček na našem trgu, ki naj bi pomagal tudi pri težavah s kožo in prebavo. Lahko rečem, da sem zaradi stresnega in napornega službenega ritma imela neuravnoteženo prehrano in posledično slabo prebavo. (neredno odvajanje, prebavne težave, itd).

Še ena priložnost, za nov začetek?

Ker enostavno nisem vedela kaj naj še preizkusim, sem se res odločila, da začnem z jemanjem gela Enterosgel, ki je dosegljiv tako v spletnih lekarnah, kot tudi fizično. Glede na to, da je izdelek dokaj nov, se mi zdi tudi cena dostopna, saj vsi vѐmo, kako draga je farmacija. A navsezadnje, ko gre za neprijetna zdravstvena stanja, je človek pripravljen odšteti ogromno, v upanju, da mu bo boljše.

Sprva sem mislila, da gre za gel, ki se nanaša na kožo, a toliko boljše mi je bilo, ko sem izvedela, da se ga uživa. Začela sem z uporabo Enterosgela dve uri pred obrokom, po eno čajno žličko. Jaz sem začela z njegovim jemanjem zjutraj pred odhodom v službo, to je pri meni nekje 2 uri pred prvim obrokom. Včasih, ko so bili na sporedu sestanki, sem ga vzela tudi po obroku. Ker mi nikakor ni šlo, da bi ga »jedla« kar na suho, sem ga zmešala z 200ml vode in je bilo lažje. Gel je brez okusa, vonja, tako da tukaj ni nikakršnih težav. Lahko potrdim, da sem prve rezultate občutila nekje 3-4 dan
uporabe. Kar na enkrat se je moja prebava začela normalizirati. Po enem tednu in pol uporabe gela sem začela z rednim odvajanjem, nisem bila več napihnjena in posledično sem lahko po dolgem času težav s prebavo spet zapela svoje najljubše jeans hlače. (ker sem bila napihnjena kot balonček, so me hlače enostavno tiščale).

Čeprav so roke tudi po enem tednu uporabe še vedno ostale pikaste, srbeče in z občasnimi mozoljčki, sem vedela, da sem na pravi poti. Nisem pričakovala takojšnjega rezultata, zato sem z uporabo vseeno nadaljevala, saj se vedela, da nobena sprememba ne more postati čez noč. Tudi človek, ki se zredi, ne shujša v enem dnevu ali v treh dneh, saj se tudi zredil ni čez noč. Tako telo za vsako še tako naravno zdravilo potrebuje čas. Čas za prenovo, regeneracijo in nov začetek.

Kot je zapisano v navodilih za uporabo, sem tudi jaz imela prvi teden rahlo poslabšanje dermatitisa, poleg tudi manjši izbruh novih aken na obrazu, a je bila zadeva obvladljiva. To je bil znak, da se telo čisti in zaupala sem vase, da se bo stanje izboljšalo. Po štirinajstih dneh uporabe, so se akne s pomočjo Enterosgela popolnoma pozdravile, na rokah pa imam vidne le še res majhne pikice, posledice dermatitisa. Hvaležna sem, da lahko porabljam Enterosgel in da sem končno našla novo pot, da bom v upanju na naslednje poletje lahko zaživela v majici s kratkimi rokavi. Poleg Enerosgela skrbim tudi za redno nego kože, ki jo mažem z maslom, ki vsebuje izvlečke čistega morja.

Zakaj me je prepričal?

Zakaj? Zato, ker je Enterosgel zasnovan na naravnem siliciju in me je obenem s tem prepričal tudi k nadaljnji uporabi. Nadvse mi je všeč tudi to, da ne vsebuje sladkorja, glutena, laktoze in maščob, ter niti ne sestavin rastlinskega ali živalskega izvora. To mi predstavlja ogromen plus za vse tiste starše, katerih otroci imajo težave s prebavo, alergijami in podobno. Saj posledično, če bi gel vseboval alergene, bi za otroka bil ta medicinski pripomoček nedosegljiv.

Izdelek je tako primeren tudi za vse srečke nosečke, doječe mamice, kot tudi vegane. To se mi zdi izjemno super, saj si bo lahko tako, marsikatera noseča ali doječa mamica pomagala pri težavah z imunskim sistemom, ki jih v tistem obdobju ne manjka, obenem pa ne bo potrebovala skrbeti, ali bo v tem primeru ogrožen njen plod ali kakovost mleka. Tudi v primerih napihnjenosti, težavah s prebavo, različnih alergijskih stanj ali pri težavah z želodcem je Enterosgel izjemen primer za rešitev težav. Ker je Enterosgel že sedaj izboljšal moj atopijski dermatitis in z njim tudi splošno počutje, sem se odločila, da ga bom v naslednjih dneh preizkusila tudi pri dveletnem sinu, s katerim se predvsem v zimskem času boriva z atopično kožo.

Za vse tiste, ki v Enterosgel še ne zaupate vsekakor priporočam preizkus, hkrati pa imate na voljo kar nekaj člankov na to temo na spletnem portalu nosecka.net.

Še vedno pravim, da dokler zadeve ne preizkusiš, jo težko sodiš. Zase vem, da v vsak nov dan stopam bolj zadovoljno. Saj se zavedam, da če sem zadovoljna sama s seboj jaz, me sprejme tudi okolica v kateri delam.

Z Enterosgelom nadaljujem svojo pot, saj je to prvi izdelek, ki mi je dejansko pomagal in mi še vedno pomaga, da je moja koža čista (poleg rednega pilinga); da je moja prebava urejena (kljub nerednim dnevnim obrokom); ter da so moje roke skoraj kot nekdaj. Vsekakor zaupam izdelku in strmim k temu, da je s pomočjo Enterosgela stanje popolnoma nadzorovano.

Misli pozitivno!

Barbara Plut
Dipl. posl. sekretarka

https://www.nosecka.net/2019/10/07/izdelek-o-katerem-govorijo-vse-mame-preizkusila-sem-ga-tudi-jaz/

https://www.nosecka.net/2019/06/13/uspesen-boj-z-neusmiljeno-boleznijo-luskavico/

https://www.nosecka.net/2018/09/18/dosedaj-edina-stvar-ki-je-popolnoma-umirila-atopijski-dermatitis/

 


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki