V obdobju, ko nad nami prežita stres in nezdrav življenski slog, je čiščenje telesa vsekakor odlična pomoč organizmu. Enterosgel. Že ob prvem obisku spletne strani tega izdelka, sem se hitro navdušila nad njegovo uporabo in pozitivnimi učinkovinami. Sprva sem bila ob prebiranju pozitivnih vplivov gela na toliko različnih področjih malce skeptična, vendar sem kmalu spremenila mnenje. Čudežni gel? Naslov ni pretiran. Enterosgel je res čudežni gel za mnogo težav in tegob. Seveda pa brez zdravega načina življenja – primerne prehrane, zadosti tekočine in gibanja, ne gre.

V preteklem obdobju sem bila podvržena precejšnemu stresu, kar se je seveda močno poznalo tudi na mojem telesu. Porod, zahteve dojenčka, dolgi meseci dojenja, slaba spalna rutina, nepravilno prehranjevanje, otežena prebava, zgaga, težave s kožo, slabo počutje, razdražljivost in še in še …

Uporaba Enterosgela

Za začetek nekaj hitrih faktov. Enterosgel je medicinski pripomoček zasnovan na naravnem siliciju in je popolnoma varen za uporabo tudi med nosečnostjo. Gel se ne absorbira na sluznico prebavil in ne prehaja preko stene prebavnega trakta v telo. Enterosgel prehaja skozi prebavni trakt na naravni način, v njem pa absorbira škodljive snovi in toksine, ter se iz telesa izloči v celotni zaužiti količini skupaj z blatom. Enterosgel dobrih bakterij ne veže nase. Ne pride do takega privlaka med dobrimi bakterijami in gelom, kot med slabimi bakterijami in gelom. Dobre bakterije se ne izpostavijo Enterosgelu, ker so pritrjene na sluznico in izločajo snovi med sebe in steno. Enterosgel bazira na naravnem siliciju in je brez sladkorja, glutena, laktoze in maščob, zaradi česar je primeren tudi za alergike. Gel ustvarja idealne pogoje za regeneracijo črevesne sluznice. Je hiter in enostaven za uporabo, mnoge študije pa so potrdile, da je idealna podpora pri zdravljenju mnogih bolezni.

Kot podporo imunskemu sistemu, se priporočajo 14. dnevne prečiščevalne kure do štirikrat letno. Ker imam težave na večih področjih, sem se sama tokrat odločila za trotedensko kuro. Enterosgel sem uporabljala trikrat dnevno. Zvrhano jušno žlico gela je priporočljivo zaužiti uro in pol pred ali po obroku. Sama sem izbrala prvo možnost. Lahko se ga zaužije kar na žlički, ali pa se ga vmeša v 1dl vode ter popije. Enterosgel nima posebnega okusa in vonja, vendar je struktura precej kompaktna in gostljata. Ravno zaradi tega mi je gel zelo težko stekel po grlu na žlici, zato sem ga uživala v mešanici z vodo. Ker je moj dnevni tempo precej pester in mi hitro kaj uide, sem si na mobilnem telefonu naštimala tri opomnike, da so me vestno opozarjali na vnos gela. Naj omenim, da je to tudi prva kura pri kateri sem bila res pridna in dosledna ter med uživanjem nisem izpustila niti enega vnosa.

Izkušnja z Enterosgelom

Glavni razlog, zakaj sem se odločila za uporabo Enterosgela je predvsem stanje moje kože zaradi dermatitisa, zgaga ter prebavne težave. Pozitivnih rezultatov nisem pričakovala tako hitro, ti pa so presenetljivo prišli že po petem dnevu uživanja gela. Moj prvi čudež je bila urejena prebava. Pred časom mi je osebna zdravnica postavila diagnozo sindrom razdražljivega črevesja, kot posledico hormonskih sprememb ter stresa. Od petega dne 
uživanja gela dalje, je moja prebava redna in urejena. Odvajanje blata je neboleče, konsistenca blata je spremenjena, neugodje v trebuhu pa je občutno manjše. Kljub temu, da sem s kuro že zaključila, stanje ostaja nespremenjeno. Zaradi razdražljivega črevesja in konstantne menjave odvajalnega ritma sem imela težave tudi s hemeroidi, ki so zdaj ob urejeni prebavi občutno manjše. V preteklosti sem večkrat posegla po probiotikih, vendar takšnega učinka niso prinesli.

Na drugi čudež sem čakala malo dlje. Koža. Težave s kožo imam kar nekaj let. Izpuščaji se mi pojavijo pozimi, zaradi suhe kože ter poleti zaradi pretiranega potenja in sonca. Uporabila sem že mnogo zdravil ter krem, a nobena ni pustila pozitivnega učinka. Naj omenim še to, da sem med uporabo Enterosgela prekinila z vsemi ostalimi mažami, da bi lahko učinkovito spremljala napredek, ki ga nudi gel. Po prvem tednu Enterosgela se je stanje na koži malce poslabšalo. Lišaji so bili malenkost bolj pordeli ter srbečica močnejša. Prav tako sem dobila mozoljčke na obrazu, ki jih prej vrsto let ni bilo. Stanje se je začelo izboljševati le dva dni po tem … Do zadnjega dne jemanja gela, pa je bilo na koži komaj opaziti sledi lišajev ter par malih pikic, mozolji na obrazu pa so izginili. Ne vem kako dolgo bo koža ostala v tem stanju, vsekakor upam na čimdaljše obdobje.

Od nosečnosti dalje imam kar precejšnje težave tudi z zgago. Ker so te težave zares zelo izrazite, jih zdravim tudi z zdravilom, ki sem ga seveda jemala tudi v času uživanja Enterosgela. Tretji večji čudež je zmanjšanje želodčne kisline. Zagotovo je svojo vlogo odigralo tudi zdravilo, vendar je Enterosgel zagotovo prispeval k izboljšanju stanja. Pred tem se mi je čez dan kljub zdravilu še vedno zgodilo, da se mi je želodčna kislina vrnila nazaj v požiralnik. Po uporabi Enterosgela je izzvenela tudi ta tegoba. Bolečine v želodcu so sicer mestoma še prisotne, vendar se zavedam, da bosta za popolno izboljšanje želodčnih težav potrebna čas in urejena
prehrana.

Pred časom smo se opravili na izlet na slovensko obalo. Ker se mi rado zgodi, da v tem prehodnem obdobju doma pozabim sončno kremo, me je sonce kar dobro opeklo. Ob prebiranju pozitivnih učinkovin sem zasledila, da Enterosgel pomaga tudi pri zdravljenju sončnih opeklin. In res. Ob prihodu domov sem gel namazala na predel lic, nosu in na lasišče. Pustila sem ga učinkovati slabo uro. Rdečica se je zmanjšala, vendar ni popolnoma izginila, zato sem postopek ponovila še enkrat. Po drugem izpiranju je bila opeklina od sonca še komaj opazna.

Poleg teh treh velikih stvari pa so se po drugem tednu uporabe gela pojavili še drugi mali čudeži. Spomladansko utrujenost je spodnesel val sveže energije, noči so veliko bolj umirjene, predvsem pa sem mnogo manj razdražljiva in po svetu korakam z večjim nasmeškom. Kljukico bi lahko naredila skoraj pri vseh težavah, ki so me pestile. Vsekakor niso izginile vse stvari, ki so me bremenile, so se pa ob uporabi gela močno izboljšale.
Z največjim veseljem bom v prihodnosti naredila še kakšno kuro, najini malčici pa ga bova ponudila pred vstopom v vrtec za krepitev imunskega sistema. Uživanje gela bi priporočila vsaki mladi mamici, ki jo po porodu zasujejo podobne težave, kot so mene. Moja izkušnja z Enterosgelom je bila vsekakor pozitivna in zagotovo ne zadnja. Očaral in presenetil me je na vseh področjih.

Lea Golob

Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki