Najhuje v življenju mame je to, da otrok zboli. Čeprav sem mama trem in sem precej navajena na to, da so kar naprej bolni, sploh v zadnjih mesecih, me včasih zna kakšna od teh bolezni spraviti v obup. In kljub temu, da se dejansko to še ni zgodilo, upam, da ko zboli prvi, da ne bo prenesel bolezni na drugega in naprej na tretjega. 

Prehlade, viroze in vročinska stanja še nekako obvladam. Tudi precej različnih naravnih in drugih zdravil je na voljo. Ko pa pride do trebušnih težav, pa večinoma lahko samo opazujem in čakam, da mine. Še pred tem pa seveda močno upam, da do le teh težav ne bo prišlo. Sicer lahko rečem, da imamo glede tega kar srečo, saj se nam v zadnjih treh letih še ni zgodilo, da bi imeli trebušno virozo. 

No, do pred kratkega.

Ponavadi seveda doma z možem kriviva vrtec za vsako bolezen (ker pač tako je najlažje, čeprav pri sebi veva, da tudi midva marsikaj prineseva domov). Ampak tokrat sva bila midva prva, ki sva jo dobila. Možu je bilo le slabo in je na začetku mislil, da je mogoče kaj napačnega pojedel, ko pa sem se naslednji dan sama zbudila in se začela počutiti čedalje slabše ter umirala od slabosti in bruhanja, sem vedela, da temu ni tako. Sicer je minilo hitro, v dnevu in pol sem bila že dobro. Seveda sem upala, da tokrat ne bosta bolezni dobili tudi najmlajši članici, ampak sem se uštela. 

Najmajša, Jagoda, ki bo kmalu dopolnila tri leta, je naslednji dan sicer v miru zaspala, ampak se je že začela premetavati in jokati po pol ure spanja. Ko sem prišla do nje v posteljo, je že začela v loku bruhati. Moram priznati, da me je trebušne viroze precej strah, ker se bojim dehidracije, ki lahko pri otroku dokaj hitro nastopi. Že pri prvem preoblačenju sem googlala in premišljevala le s čim ji lahko pomagam. Pa seveda sem se poslužila tudi danes modernega pristopa 😉 – vprašala sem mamice na Instagramu, če poznajo kakšno »čudežno« rešitev – čeprav si nekako nisem mislila, da bom dobila odgovor, ki me bo zadovoljil. Saj je bila ura že blizu polnoči in do dežurne lekarne imamo kar nekaj časa.

Ampak mi je kar nekaj punc predlagalo Enterosgel. In kaj lepšega? Imela sem ga doma. Zmešala sem ji žlico gela v kozarec vode in ji potem dajala piti to vodo po požirkih. 

Prednost Enterosgela je tudi v tem, da je brez barve, vonja in okusa. Gel je le malo mokast, če zaužiješ samega, ni ravno prijeten občutek v ustih, ampak zmešan z vodo ali sokom pa ne doda prvotnemu okusu nobenega drugega priokusa. Zato je tudi primeren za otroke, saj nimajo težav z zaužitjem le tega. Tudi Jagoda ni imela težav z zaužitjem, pa je precej občutljiva na nove okuse.

Od prvega požirka vode zmešane z Enterosgelom je sicer trikrat še bruhala, ampak se je stanje kmalu umirilo (v treh urah) in mirno je prespala preostanek noči.

Pravijo, da otroci marsikatero bolezen prestanejo hitro in se tudi hitro poberejo po njej. Tako, da po prvi uporabi Enterosgela nisem bila čisto prepričana ali je pomagal gel ali je sama Jagoda tako dobro prenesla virozo. 

Naslednji dan (ja, pri nas nismo nikoli na isti termin bolni, sicer ne vem ali je to dobro ali slabo, ampak je vedno tako) pa je zbolela tudi moja mami. Seveda je bila v tesnem stiku z nami pred tem. Če je grozno to, da zboli otrok, je za kanček še bolj grozno to, da okužiš starejšo osebo, sploh svojega starša. Ker seveda nikoli ne veš kakšne komplikacije se lahko pojavijo.

Moja mami je žal dobila najhujšo obliko, saj je hkrati bruhala in imela drisko. Bruhanje se je ustavilo hitro, a driska se je nadaljevala tri dni. Tretji dan pa sem jo prepričala, da je tudi ona vzela Enterosgel. Pomagal ji je že po prvem zaužitju. Glede na to, da je z njo kazalo precej hudo in smo se že kar prestrašili, smo bili vsi veseli, hkrati pa tudi presenečeni. No, mami je bila pa tako navdušena, da se je že naslednji dan, ko sem šla preverit kako je z njo, pripravljala na odhod od doma. Vprašala sem jo kam se ji tako mudi, saj najbrž še ni čisto ok. Pa mi je odvrnila, da se odpravlja v lekarno, ker si mora nujno naredit zalogo Enterosgela. Da to je pa res čudežni gel in da brez njega ne gre nikamor več. 

No in to je tudi mene prepričalo, da tudi jaz ne grem nikamor več brez njega.

Nekaj dejstev o Enterosgelu:

  • To je gel, ki nima ne barve, vonja in okusa, ne vsebuje niti sladkorja, sladil, laktoze, glutena, maščob, okusov, barvil in konzervansov, niti sestavin rastlinskega in živalskega izvora.
  • Ker je povsem naraven (aktivna snov v Enterosgelu je namreč polimetilsiloksan polihidrat in prečiščena voda) je primeren že za otroke od 1. leta dalje.
  • Klinično dokazano skrajša trajanje akutne driske.
  • Enostaven za uporabo – le zmešate ga s kozarcem vode, lahko tudi s sokom ali čajem. 
  • Ni zdravilo in se ne absorbira v krvni obtok, le prehaja skozi prebavni trakt po naravni poti. V približno 12 urah se izloči z blatom. 
  • Namenjen je simptomatskemu zdravljenju akutne driske. Izdelek deluje tako, da v črevesju veže bakterijske toksine, presnovne snovi virusov in druge škodljive snovi, ki lahko povzročijo drisko, nato pa jih popolnoma izloči iz telesa, skupaj z blatom. Tako tudi učinkovito zmanjša pogostost odvajanja blata in trajanje driske. 

Avtor: Nataša Gostinčar, Voditeljica družbenih medijev

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki