Že od majhnega sem bila bolj ‘občutljivček’ kar se črevesja tiče. Sicer je bilo takrat vse drugače in se nihče ni pretirano obremenjeval s tem. Po svoje je to pozitivna stvar, saj to pomeni, da je bilo več zdrave kmečke logike, vendar zna biti le-ta včasih precej zavajajoča. Bili so manjši znaki, da nekaj ni v redu, na primer, nisem smela jesti navadnih kosmičev z mlekom in nato v kratkem času spiti nekaj vode, saj me je zvilo. Določene kombinacije živil so mi povzročale težave. Vendar je bila logika takšna: ‘Ja, pa ne pij vode po kosmičih.’ Ok, tukaj se vse strinjam. Pa vendar, težave so se nadaljevale tudi v najstniškem obdobju. Sicer se zavedam kakšen vpliv na črevesje imajo čustva, stres, nezdrava prehrana in vse ostalo, pa vseeno je nekaj tudi predizpozicije. V gimnaziji sem morda malce slabše prenašala ‘tipično srednješolsko žurersko življenje’. Kave takrat še nisem pila, saj mi nekako ni pasala na želodec – vsaj tako sem si sama razlagala te težave. V tistem obdobju se s svojim zdravjem nisem nekaj pretirano ukvarjala, pa vendar sem bila večinoma zdrava.

Prevrtimo potem čas kar nekaj let naprej, ko sem prvič zaživela umirjeno življenje v resni zvezi in se posvetila tudi zdravju. Začela sem spreminjati prehrano, telovaditi in bila na splošno precej umirjena. Takrat pa mi je telo vrnilo vse za nazaj, ko se mu nisem posvečala in udarile so na dan težave. Ni mi bilo jasno, kako je možno, da v nekem trenutku jem veliko bolj zdravo kot prej, imam pa veliko težav, ki jih prej, kljub hitremu načinu življenja, nisem imela. Večinoma sem jedla zelenjavo, veliko polnozrnatih živil in živil, ki vsebujejo beljakovine. Zaradi težav sem se začela zapirati vase, sicer precej neopazno za okolico, a v sebi sem bila velik boj. Trajalo je nekaj mesecev, da sem spoznala, da si moram ponovno dovoliti jesti bolj raznoliko in sproščeno. Očitno moje telo enostavno ni narejeno za neke hude izločevalne diete, temveč, da moram jesti vsega po malem in raznoliko. Takrat so se tudi težave zmanjšale oz. za nekaj časa tudi povsem izginile.

Nosečnost

Sledilo je obdobje nosečnosti. To je bilo definitivno eno najlepših obdobij mojega življenja. Sicer se je začelo s šokom in nekaj tedenskim stresiranjem, kako bomo in kaj bomo, nato pa … milina. Lahko sem jedla vse kar sem si zaželela in nisem imela nobenih težav. Lasje so bili lepi, nohti močni, koža super … zdi se mi, da takrat telo kar zacveti. Imela sem ogromno energije. Potem je prišel porod in rojstvo moje čudovite hčerkice Ine. Do 4 mesecev nisem imela nobenih težav, sem tudi polno dojila in vse je bilo super. Takrat nekje sem malce spremenila prehrano, saj sem želela izgubiti nekaj kg po porodu, in takoj so se mi ponovno začele podobne težave kot prej. To se je zgodilo vsaj še dvakrat in ponovno izginilo, od poroda naprej.

Letos sem našla Enterosgel. Poleg tega, da je že sam produkt super, imajo tudi odlično podporo. Gospodična mi je preko telefona svetovala o vsem – o hrani, o samem gelu, jemanju, o tem, koliko časa in kolikokrat na dan naj ga jemljem. Začela sem z uživanjem gela, 3x na dan in vse je bilo veliko bolje.

Prebava se je izboljšala, postala je hitrejša, vendar ne spet prehitra. Napihnjenost je izginila, kar sem videla kot bolj raven trebuh – to so opazili tudi drugi in ‘poimenovali’, da sem shujšala (morda sem pa res?, vmes se dolgo nisem tehtala, vendar, ko sem stopila na tehtnico po nekaj dneh jemanja gela, sem prišla nazaj na težo pred nosečnostjo). Počutila sem se veliko bolje, utrujena nisem bila več toliko. Koža se je sicer najprej ‘poslabšala’ oz. se je iz nje izločala vsa umazanija, kar se je kazalo v podkožnih mozoljih, ki jih sicer nimam prav pogosto. Čez nekaj dni, pa se je koža izboljšala. Po obrazu imam tudi sedaj manj drobnih mozoljčkov, ki so sicer pri meni kar pogosti.

Hitro izboljšanje ponovnih prebavnih težav

Nato pa je sledilo rahlo poslabšanje, prebava je bila preveč hitra in sem se malce ustrašila. Na srečo me je gospodična iz Enterosgela pomirila, da je to vse normalno in mi svetovala, kako naj nadaljujem. Možno je tudi, da sem takrat (precej neopazno) prebolela kakšno črevesno virozo, saj so bile v tistem obdobju zelo pogoste in sem bila tudi v stiku z ljudmi, ki so jo imeli, vendar se je le-ta pokazala v zelo blagi obliki, ravno zaradi jemanja gela. Zelo hitro, v enem dnevu, se je vse skupaj spet izboljšalo in od takrat je vse super. Redko me karkoli prizadane, če pa že me, pa hitreje mine. Zaradi modrostnega zoba in vnetega žepka sem morala vmes jemati tudi antibiotik (sicer sem se mu dolgo upirala, vendar na koncu ni bilo druge izbire) in tudi takrat nisem imela nobenih črevesnih težav – sem pa ves čas jemanja antibiotika jemala tudi Enterosgel, seveda z 2. urnim presledkom kot piše v priloženih navodilih. Izgleda, da se je zares izboljšala črevesna flora.

Priporočala sem ga čisto vsakomur, ki je imel kakršnekoli težave, ki izvirajo iz črevesja. To pa je lahko vse od aknaste kože, do atopijskega dermatitisa in kar je najbolje, pomaga tudi pri zastrupitvah in raznih trebušnih virozah.

Primeren je tudi za otroke, ker je popolnoma naraven. Tako, da ga bom imela doma tudi za to, da lahko pomagam Ini, če že do česarkoli pride.  Je veliko blažji od oglja, pomaga hitreje in veliko bolje, že isti dan ko ga začneš jemat. Poleg tega sem izvedela, da oglje zapira.

Z Enterosgelom sem bila resnično zadovoljna in ga bom definitivno uporabljala tudi naprej po potrebi. Zdi se mi škoda, da se o tem tako malo ve in nas je vse sram govoriti o teh stvareh.  

Enterosgel lahko preizkusiš tu: www.enterosgel.si


Avtor: Danaja Marinšek, www.mamiinatinasolati.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki