Dragi/draga, kdo gre danes po otroka v vrtec? Ali vama zveni poznano? Nenehno dogovarjanje in kombiniranje, kdo bo otroka odložil, kdo in kdaj ga bo pobral, ali lahko vskočita dedi in babi … take situacije s seboj prinašajo tudi vsakodnevno premeščanje sedeža iz enega vozila v drugega.

Pogosto se starši zato odločimo za nakup dodatnega varnostnega sedeža. Nekaj nasvetov, na kaj morata biti pozorna pri nakupu vama ponujamo v nadaljevanju.

Razmišljata o nakupu rabljenega sedeža?

To se morda sliši priročno, vendar uporaba takega sedeža ni priporočljiva. Vsak sedež ima namreč svojo zgodovino in v tem primeru ne bosta vedela, kako je bil uporabljen, in ali je bil morda udeležen v avtomobilski nesreči.

Proizvajalci opozarjajo, da karamboliran avtosedež ne nudi optimalne varnosti. Priporočajo, da avtosedež po prometni nesreči zamenjata, saj so na materialu morda nastale poškodbe, ki s prostim očesom niso vidne, ob prometni nesreči pa so lahko za otroka usodne.

Kaj pa starost sedeža?

Pomembna je tudi starost avtosedeža in v kakšnih okoliščinah je bil hranjen. S starostjo in izpostavljenostjo različnim temperaturnim in vremenskim vplivom se namreč spremenijo določene lastnosti materialov, iz katerih je sedež narejen (plastika, pena, stiropor). Proizvajalci opozarjajo, da material lahko izgubi prvotne lastnosti, zaradi česar avtosedež ne zagotavlja več enake varnosti. Občasno preverita leto izdelave avtosedeža; uporabna doba večine sedežev je nekje med 6 in 10 let.

Na trgu obstajajo avtosedeži različnih cenovnih razredov – poiščita novega, v finančnem razponu, ki vama odgovarja. In ne pozabita! Ne glede na to  kateri sedež bosta izbrala, prvi korak k varnosti je, da ga uporabljate vedno in povsod – tudi na krajših poteh!

Več o avtosedežih, pravilnem nameščanju in uporabi na www.babycenter.si!


Samo za bralce Nosečke – promo koda za 15% popusta!

Spodnji kupon predložite na blagajni od 25.10. do 30.11.2019 v eni izmed trgovin Baby Center. Popust velja na redne cene za avtosedež po izbiri (1 kos). Kupon ni unovčljiv za izdelke v aktualnih akcijah, klubskih akcijah z bonusi in ostalih promocijah ter za izdelke s popustom. Popusti se ne seštevajo. Kuponi niso združljivi. Velja za izdelke na zalogi. Slike so simbolične. (06893)

 

 


Koda za spletni popust:

Koda za spletni nakup Babycenter.si:

K01238

 


Preberi še:

Vzvratni avtosedeži dokazano 5x varnejši

Avtor: Uredništvo Nosečke

Podobni članki

Komentarji in vprašanja