Načrtovanje otrokove rojstnodnevne zabave je lahko zapleteno. So vabljeni tudi mlajši sorojenci? Morajo biti starši ves čas zraven svojih otrok? Se povabi vse otroke iz vrtca ali šole? Ogromno vprašanj je povezanih s praznovanjem rojstnega dne, ampak ene stvari bi se morali pa vsi držati – če starši slavljenca na vabilo napišejo brez daril prosim, to tudi zares mislijo.

Še preden sem vstopila v svet otroških rojstnodnevnih zabav pri mojih dveh sinovih, sem bila povabljena na neko zabavo, kjer je na vabilu jasno pisalo, naj ne prinašam darila. Ampak, kako naj pridem kar praznih rok?! A ni to nevljudno? Morda bi pa vseeno prinesla kakšno manjše darilce? Ali bi bilo to potem še bolj nevljudno? Na koncu sem se odločila, da pridem brez darila in zaradi tega sem bila nekoliko nervozna, kar pa se je hitro razblinilo, ko sem videla, da nihče drug ni prinesel darila. Zdaj, ko sem tudi sama gostila že kar nekaj rojstnodnevnih zabav s politiko ne-prinašaj-darila, trdno razumem ta koncept.

Moji otroci imajo ogromno igrač – toliko, da jih pred vsakim večjim praznikom pregledam in darujem tiste, ki jih ne uporabljajo. Na posebne dni in praznike dobijo že toliko daril od babic in dedkov in tet in stricev, zato mislim resno, ko prosim druge, naj ne prinašajo daril.

Ne želim imeti še ene kopije knjigice, ki jo že imamo, ne želim se ukvarjati z igračami, ki imajo milijon majhnih delčkov. In obstajajo igrače, npr. pištolice, ki jih sploh ne želim imeti doma. In, če sem odkrita, ne želim imeti doma še več dodatne šare! Sploh pa ne želim, da se moji otroci na praznovanju osredotočijo samo na darila in mislijo, da mislijo, da vsak rojstni dan pomeni prikolico daril. In ne želim, da moj triletnik porabi eno uro praznovanja le za odvijanje daril.

Seveda popolnoma razumem to potrebo in željo, da se na praznovanje prinese darilo in cenim namen, ampak naj se ve, da mi je povsem ok, če nekdo pride praznih rok. V bistvu si tega želim (zato to tudi napišem na vabilo!). In vsi tisti, ki se počutite slabo, če ne prinesete darila, pomislite na to, kako se bodo počutili ostali (ki so upoštevali mojo željo), ko bodo prišli in na mizi videli vrečke z darili.

Zato se dajmo zmenit – res vam ni treba nositi daril, če prosim, da jih ne. Jaz pa vam obljubim, da vašega otroka ne bom poslala domov z vrečko polno rojstnodnevne šare.

vir: https://www.popsugar.com/

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki