Pa dajmo že nehati s tem! 

Prepričana sem, da ste že zasledile, kako pogosto se to dogaja zadnje čase. Sama sem v kar nekaj Facebook skupinah in pogosto ne smem izraziti niti svojega osebnega mnenja, ne da bi me ostale mame napadle in obsojale. Kot mama blogerka, zelo rada pišem provokativne objave, kjer z veseljem objavim svoje iskreno mnenje in razmišljanje. Nekatere mame pa tega preprosto ne želijo in nočejo sprejeti.

Mame, pa saj se zelo razlikujemo in to ni nič narobe. Zakaj ne smem jasno in glasno povedati, kaj si mislim in zakaj prav ve tega preprosto ne morete sprejeti? Velikokrat se zataknejo prav v objave o dojenju, sploh takrat ko je omenjeno, da nisem dojila. Takoj napad! Pa mogoče veš moj razlog, zakaj nisem dojila? Imejte bolj umirjen pristop in cenite ostale mame. Med nami je čutiti ogromno tekmovanj in hkrati tudi trenj. Več je kreganj kot pa razumevanja.

 

Ste kdaj pomislile, da bi nekatere mame lahko postale še bolj žalostne, ko prosijo samo za vaš nasvet? Skupaj stopimo in tolažimo ena drugo. No, saj vem, ženske kot ženske, ko nas je preveč na kupu je dobesedno dež. Priznam, tudi sama sem že zasledila, kako se rada pohvalim kako je moj otrok priden in prespi celotno noč. Ponosna sem na to in prav zato se rada pohvalim. Mogoče niti nisem pomislila, da bi bila za nasprotno mamo to celo tekmovalnost, sama pa s tem nisem mislila nič slabega.

Ne morem mimo moje objave na blogu, ko sem pisala, če slučajno živim v svinjaku, če moje stanovanje ni pospravljeno tako kot mora biti. Takrat je zaradi te objave nastalo ogromno krega in tega res ne razumem. Zakaj ne morete sprejeti, da se tako razlikujemo? Smešno kajne, meni tudi?

Sama mislim, da se zelo razlikujem od vas. Zakaj? Nisem zadirčna mama, nisem staromodna, ne obsojam, cenim vsako vašo objavo, ne kregam se, sem zelo dobrega srca in moj otrok uživa z menoj. Opa, da ne bo pomote, ne obtožujem nobene od vas in v vse verjamem, da ste za svoje otroke najboljše in tudi unikatne mame. Svojega otroka peljem v McDonalds in zato nočem, da me obtožujete. Tudi tablico pustim svojemu otroku in zato ni nič manj vreden od vašega.

Mamice, tako kot jaz vas in vaše otroke spoštujem, želim da tudi ve mene in moje otroke. Že s to objavo vem, da me boste nekatere sprejele in nekatere pač ne. S to objavo ni nič narobe, ne z menoj, ne z vami, pač pa s svetom, ki vam/nam soli pamet. Čudno je, koliko imamo vpliva ena na drugo. Žalostno ja, vsaj meni. Ali ne bi bilo lepše, če bi se vse razumele in podpirale, ne pa da med sabo samo tekmujemo in se hkrati obsojamo?

Več pozitive in pozitivnega mišljenja mame in svet bo lepši!


Avtor: Aleksandra Šefran, www.modernamama.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki