Ali ste vedeli, da lahko že v 10. tednu nosečnosti izveste, ali bo vaš otrok zdrav?

Že več kot 2 milijona nosečnic po vsem svetu se je odločilo za predrojstveno testiranje z neinvazivnim NIFTY testom, ki že v zgodnji nosečnosti na popolnoma varen način odkrije najpogostejše genetske nepravilnosti ploda, brez tveganja za splav in z več kot 99% natančnostjo. Tudi v Sloveniji vse več bodočih staršev zaupa najboljšim strokovnjakom, ki stojijo za NIFTY testom, kar potrjuje dejstvo, da se za testiranje bodoče mamice odločajo prav vsak dan.

Med takšnimi je tudi pevka Rebeka Dremelj, TV voditeljica Stančka Šukalo, članica Nosečkine ekipe in blogerka Anja Oman in mnoge druge, a tokrat smo želeli, da svojo zgodbo z nami deli 26 let stara Anja, ki je NIFTY test opravila 10 dni nazaj.

Anja na uvodnem posvetu pri ginekologinji.

Že ob prihodu je povedala: ”Ginekologinja mi je glede na dobre rezultate nuhalne svetline in mojo starost dejala, da so dodatni testi popolnoma nepotrebni, a vseeno nisem želela tvegati. Dobro sem ozaveščena o vseh možnih nepravilnostih in zapletih, ki sledijo, zato sem želela svojo nosečnost preživeti v 100% prepričanju, da bo vse v redu.”

Ker ne amniocenteza kot tudi ne biopsija horionskih resic, zaradi tveganja za splav, nista prišli v poštev, je bila odločitev za NIFTY test popolnoma razumna.

”O NIFTY testu sem veliko pozitivnih mnenj slišala že preden sem zanosila, zato je bilo nekako samoumevno, da bom zanj tudi sama odločila. Prepričal me je predvsem zaradi svoje varnosti, saj vzorec pridobijo tako, da ti kot v običajnem laboratorijskem postopku, vzamejo le 10ml krvi, s čimer se izogneš nepotrebnim neprijetnostim, ki so prisotne ob invazivnih metodah.”

Nifty test se opravi preko odvzete krvi, kar je popolnoma neinvazivno za otroka.

NIFTY test velja za najbolj kompleten test na tržišču, z lanskim letom pa je še dodatno razširil nabor testiranja kromosomskih sprememb. Sedaj zraven najpogostejših trisomij, ki so prisotne ob rojstvu (Downov, Edwardsov in Patauov sindrom) hkrati ponuja testiranje za kar 63 klinično relevantnih sindromov delecij in duplikacij, hkrati pa so sporočene tudi zaznane anevploidije drugih kromosomov in spol otroka.

”Odločila sem se za NIFTY Plus, saj so z njim sporočene prav vse testirane nepravilnosti, hkrati pa sem imela srečo, saj so cene NIFTY testa v mesecu februarju in marcu na voljo po nizkih, promocijskih cenah. Veliko nosečnic se sicer pritožuje nad visokimi cenami tovrstnih testiranj, a menim da pozabljajo, da gre za povsem upravičeno ceno. Za voziček so nekatere bodoče mamice pripravljene odšteti tudi več kot 1000 eurov, informacija o zdravju njihovega otroka, ki vpliva na celotno življenje vseh družinskih članov, pa ni vredna niti 445 eur?”

Cene NIFTY testa se sicer razlikujejo glede na testirane nepravilnosti, redne cene pa se gibljejo od 445 – 650 €, a je NIFTY test možno plačati tudi na obroke. V mesecu februarju in marcu 2018 pa je NIFTY test ob 5 letni obletnici prodaje v Sloveniji na voljo po promocijskih cenah, že od 350 € naprej. Preglejte promocijski paket >

Anjo je ginekologinja poklicala že po 6 dneh in ji sporočila rezultate NIFTY testa.

”Rezultatov tako hitro nisem pričakovala, zato sem bila ob klicu zelo presenečena in hkrati vznemirjena. V sebi sem nekako vedela, da bo vse v redu, a dokler ne dobiš potrditve, še vedno obstaja tudi najmanjši dvom. Ko mi je ginekologinja s toplim glasom povedala, da bo moj deček zdrav, sem dobila solzne oči in cmok v grlu. To je informacija, zaradi katere se zdaj lahko mirno pripravljam na novo poglavje v svojem življenju.”

NIFTY test bodočim staršem omogoča, da že v 10. tednu nosečnosti izvedo več o genetskem zdravju svojega otroka, primeren pa je tudi za nosečke, ki so v procesu umetne oploditve ali IVF prejele donirano jajčno celico, prav tako pa nosečnicam, ki nosijo dvojčke.

Je predrojstveni test številka 1 na svetu, za več informacij pa lahko obiščete spletno stran www.niftytest.si.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki