Če zdaj pomislim lahko rečem, da sem imela resnično čudovito nosečnost, saj mi je bilo slabo le prva dva meseca nosečnosti. Bruhala na srečo nisem niti enkrat, saj sem obenem tudi zelo pazila pri hrani, ker me je že več let spremljala bolezen gastritis, ki se ob bruhanju še poslabša.

Zato sem se izogibala hrani, ki mi je povzročala slabosti. Kljub temu mi je bilo včasih slabo že, ko sem zavohala meso, saj imajo nosečnice v času nosečnosti občutek, da imajo še posebej izostren vonj in so zato še bolj podvržene slabosti.

Vem tudi, da je veliko nosečnic, ki se soočajo s hudo slabostjo in bruhanjem skozi celotno nosečnost. In vsaka izmed njih ima drugačen pristop, kako preprečiti slabost ter kako si pomagati v teh težkih trenutkih.

Tudi sama imam zadnje mesece velike težave s hudimi jutranjimi slabostmi ter vrtoglavicami zaradi sindroma policističnih jajčnikov (PCOS) in tablet, ki jih jemljem za omilitev simptomov. Zato sem se odločila, da najdem in tudi preizkusim nekaj rešitev, ki so mi ji svetovale prijateljice in so njim pomagale.

Vendar, ker na vsakega posameznika drugače delujejo različne rešitve, mi žal ni pomagala skoraj nobena od ponujenih rešitev. Pri slabostih mi je pomagalo le to, da sem takrat popila limonado ali pojedla nekaj slanih palčk.

Preberi še: Prava dieta pri sindromu policističnih jajčnikov

Občasno so mi pomagali tudi jutranji sprehodi do vrtca s hčerko, vendar mi je spet postalo slabo, ko sem vonjala različne vonjave iz hiš, blokov in podjetij. Tako, da mi v tem času praktično ni pomagal niti mrzel jutranji zrak.

Ker nobena od rešitev ni delovala dolgoročno, sem se v tem mesecu odločila, da preizkusim še tablete Antimetil, ki so narejene iz popolnoma naravnih sestavin.

Sprva sem bila malce skeptična nad naročilom, saj mi sploh ni všeč okus ingverja in ga zato uživam le v obliki čajev. Vendar, ker sem do zdaj brala le o pozitivnih učinkih ingverja, sem bila prepričana, da mi bo pomagal v obliki tablet, saj tako nisem občutila njegovega okusa. Poleg tega je ingver v obliki tablet 10 x bolj koncentriran kot ingver v prahu.

In tudi resnično pomagajo pri slabostih! Pol ure po zaužitju tabletke je se slabost, na moje veliko veselje, res umirila.

Tablete so mi všeč tudi zato, ker so majhne ter gladke in je zato njihovo jemanje zelo preprosto. Primerne so tudi za otroke od 3. leta naprej in jih bom zato lahko brez skrbi ponudila tudi hčerki, če bo spet imela potovalno slabost. Saj se nama je že večkrat zgodilo, da je bruhala v avtomobilu med vožnjo na morje.

Sama jih bom zagotovo uživala tudi v naslednji nosečnosti, če me bodo morda mučile slabosti, ker so primerne in varne tudi za nosečnice in tudi ne povzročajo zaspanosti kot mnoge druge podobne tablete na trgu. To je pa za nosečke zelo pomemna informacija! 🙂

Predvsem sem zelo vesela, ker sem končno našla način, da preprečim neznosne slabosti, ki se pojavljajo v zadnjih mesecih zaradi simptomov bolezni. Saj zdaj tableto vzamem vsakič, ko se pojavi huda slabost.

In prepričana sem, da bodo tablete Antimetil pomagale tudi vam, če imate težave s slabostjo zaradi različnih bolezni ali nosečnosti.

Več o tabletah Antimetil in načinu odmerjanja si lahko preberete tukaj.

Vsebino omogoča podjetje Ewopharma d.o.o.


Avtor: Klavdija Vidic, www.izberimodro.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki