Atopijski dermatitis je pogosta težava pri otrocih in dojenčkih, ki prizadene 10 do 15 % vseh otrok. Kljub temu, da vzroki za njegov nastanek niso povsem pojasnjeni, so njegovi simptomi, kot so pordelost, mehurčki na koži in srbečica, dobro znani. Ta kožno obolenje ni nevarno, a lahko traja več mesecev ali celo skozi celo življenje. Najpogosteje se pojavi že v prvih mesecih življenja in redko po puberteti.

Vzroki za atopijski dermatitis so povezani z gensko zasnovo in okoljskimi dejavniki. Med vzroki izstopa okvara naravne barierne funkcije kože in okužba z bakterijo Staphylococcus aureus. Pretirana higiena in določena prehrana prav tako vplivata na pojav bolezni. Atopijski dermatitis se lahko pojavi brez jasnega vzroka, vendar je pogosto povezan s čustvenim stresom.

Značilni simptomi vključujejo izpuščaje na koži in srbenje. Pri otrocih do drugega leta se ti simptomi običajno pojavljajo na licih in zapestjih, pri starejših otrocih pa na pregibih okončin in na obrazu. V odrasli dobi bolezen pogosto preide v kronična vnetja kože s suhimi izpuščaji. Zaradi srbenja kot glavnega simptoma se lahko pojavijo brazgotine in dodatne okužbe, ki zavirajo zdravljenje.

POMEMBNO: Simptomi se v zimskem času pogosto poslabšajo zaradi nižje vlažnosti zraka in večje onesnaženosti.

Zdravljenje atopijskega dermatitisa zahteva odpravo dejavnikov, ki sprožajo bolezen. Potrebno je prenehati z uporabo dražečih kozmetičnih izdelkov in jih nadomestiti s posebnimi preparati za atopijski dermatitis. Laboratorijske analize kažejo na porušeno ravnovesje maščobnih kislin in oslabljeno barierno funkcijo kože. Zato je ključno redno in temeljito skrbeti za higieno in nego kože tudi na nepoškodovanih predelih z uporabo izdelkov, ki vežejo maščobe in vlago.

EXOMEGA CONTROL linija ponuja naravno rešitev za suho kožo, nagnjeno k atopiji. Z 95% sestavin naravnega izvora in brez silikonov, mineralnih olj ali drugih spornih sestavin, so ti izdelki primerni za celotno družino, vključno z novorojenčki. BioVect® sistem olajša vstop učinkovitih sestavin v kožo in povečuje njihovo absorpcijo. Izberite med različnimi teksturami higienskih izdelkov (olje, gel, 2v1 gel) in izdelkov za nego (pršilo, mleko, krema, balzam), ki ustrezajo vašim potrebam. Dodatno nego nudi pomirjujoča kopel, ki se ne izpira.

A-DERMA EXOMEGA CONTROL Emolientna krema (200 ml) je inovativen izdelek, namenjen negi suhe in atopične kože. Ta krema, obogatena z sestavinami naravnega izvora, je posebej zasnovana za lajšanje simptomov atopijskega dermatitisa, kot so srbenje in pordelost. Njena formula je oblikovana brez silikonov, mineralnih olj in drugih spornih sestavin, kar zagotavlja visoko stopnjo varnosti in učinkovitosti. Emolientna krema intenzivno vlaži kožo, hkrati pa okrepi njeno naravno bariero, kar preprečuje dodatno draženje in občutljivost. Ta krema je idealna za dnevno uporabo, saj ne pušča mastnih sledi in je primerna za uporabo pri vseh starostnih skupinah, vključno z novorojenčki.

Na voljo je tukaj: A-DERMA EXOMEGA CONTROL Emolientna krema.

A-DERMA EXOMEGA CONTROL Emolientno olje za tuširanje (500 ml) je namenjen nežni higieni atopične in zelo suhe kože. To olje za tuširanje nežno čisti kožo, hkrati pa jo intenzivno neguje in vlaži. Njegova formula je obogatena z naravnimi sestavinami, ki pomirjajo kožo in zmanjšujejo občutek srbenja ter draženja. Olje za tuširanje je še posebej primerno za uporabo v zimskih mesecih, ko je koža bolj izpostavljena suhosti in ekstremnim vremenskim razmeram. Njegova kremasta tekstura in blag vonj zagotavljata sproščujoče in terapevtsko doživetje pri vsakem tuširanju. Idealno za vsakodnevno uporabo pri vseh starostnih skupinah, vključno z dojenčki.

Izdelek je dostopen tukaj: A-DERMA EXOMEGA CONTROL Emolientno olje za tuširanje.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki