Vem, da življenje z otrokom ni telenovela in za vogalom ne bo prišla Lolita, ki bi uredila vsa hišna opravila in ob tem poskrbela še za otroke, gospa mamica pa bi imela časa na pretek le za ličenje in sprehajanje v petkah. Smo Lolite in gospe v enem, smo “super-mame” ter super-žene za svoje super-može, ki so prav tako super-očiji. Ampak biti super-mama še ne pomeni pozabiti nase. To pravim zato, ker se mi je že velikokrat zgodilo, da sem zunaj med opravki, velikokrat naletela na mamico, ki je izgledala le super-utrujeno.

Tudi sama sem mamica, utrujena in s podočnjaki do kolen, pa vendar si kljub zahtevnemu dojenčku (je ravno v tem obdobju, ko potrebuje največ pozornosti) v dnevu privoščim tistih nekaj minut časa zase, da poskrbim za svoj izgled. Zaradi tega otrok sigurno ne bo lačen, ne prikrajšan pozornosti. Navsezadnje sem le ženska, ki želi biti urejena, tako kot sem bila pred prihodom otroka in še vedno privlačna za svojega moža, ter deležna komplimentov. K sreči pa se ženske lahko zahvalimo kozmetičnim proizvodom, ki vse sledi utrujenosti prikrijejo.

V času nosečnosti pridobimo odvečne kilograme, ene več druge manj. Žal po porodu ne izgubimo vseh kilogramov že naslednji dan, zato se nekatere mamice kar sprijaznijo s svojo težo, poleg tega pa tudi temu prilagodijo celoten videz. Zavedam se, ličenje ni šport za vse in ne govorim o ”fasadi” na obrazu, torej pretiranem makeup-u ali visokih petah in elegantnih oblačilih.

Za urejen izgled ni potrebno veliko. Umiti in urejeni lasje (ali speti v ultrasimpatično figo), nekaj kapljic pudra in malo maskare že lahko naredijo čudež. Nikakor ne potrebujemo dragih ličil in tudi ne profesionalnih potez. Pri ličenju vedno velja pravilo manj je več!

Lepo urejena in naličena ženska je samozavestna ženska. 100% drži, da make up dviguje samozavest in izboljša počutje, prav tako pa to opazijo ljudje okrog nas. Ženske smo zelo raznolike, delimo se na ljubiteljice kateregakoli kozmetičnega proizvoda in ljubiteljice le naravnih izdelkov.

Na našo srečo in žepkovo žalost imamo na trgu skoraj preveč izbire pri nakupu kozmetike. Tako se vedno najde za vsako nekaj. Izbiramo lahko med organskimi ličili, pridelanimi po naravni poti in tistimi, ki vsebujejo malo več umetnih snovi, ker pa seveda za svojo kožo želimo najboljše izbiramo njej prijazne.

Seveda pride dan, ko nam ni do ničesar kaj šele urejanja same sebe. Tudi takšni dnevi morajo obstajati. Kdaj in kdaj si je nujno privoščiti dan brez ličil, sprehod v razvlečeni trenirki za katero nam ni žal, če se nanjo ”pripopa” odtis otroške rokice, ki je med igro pristala v blatu ali pa pižama dan, kar cel dan.

Če iščeš težavo, spravi skupaj 10 žensk z različnimi pogledi na svet in težavo imaš. Naša mnenja glede urejanja/ličenja so si lahko zelo nasprotujoča, vendar, ko gre za podporo ženska – ženski, smo tukaj, rama ob rami. Pomanjkanje časa torej ni dober izgovor, da pozabimo nase, zato podpiram in spodbujam vse mamice, ki se želijo v svoji koži počutiti dobro. Verjamem, da kjer je volja tam je pot. Razlogov zakaj biti poleg dobra mama, tudi lepa mama je veliko, nujno je le, da si to priznamo. Vse ženske smo lepe, na svoj način, potrebujemo le kanček za češnjico na vrhu torte, zato poskrbite za dobro počutje v svoji koži doma ali izven štirih sten.


Avtor: Azra Sivac, facebook.com/mamitablogging

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki