V Evropi se širi virus Zahodnega Nila (West Nile virus) in je tudi že v Sloveniji, saj so prvi primer okužbe zabeležili v zadnjem tednu avgusta 2018. Virus je prisoten že skoraj povsod v Evropi. Le pri 20 % oseb, okuženih z virusom, se pojavijo simptomi okužbe; večinoma blagi.

“Vse nosečke želimo obvestiti, da naj se v primeru pojava simptomov na okužbo z virusom WN, obrnejo na svojega zdravnika oz. infektologa!”

Vir: https://www.msmosquito.org/west-nile-virus

Več o okužbi z virusom WN si lahko preberete na:

  1. http://www.nijz.si/sl/virus-zahodnega-nila-west-nile-virus-wnv
  2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/west-nile-virus/symptoms-causes/syc-20350320
  3. http://www.euro.who.int/en/countries/italy/news/news/2018/8/west-nile-virus-infections-spike-in-southern-and-central-europe
  4. https://ecdc.europa.eu/en/west-nile-fever/surveillance-and-disease-data/disease-data-ecdc

Za obvestilo se zahvaljujemo našemu partnerju Biobanka. Obenem vas podjetje Biobanka prosi, da o simptomih obvestite tudi njih, saj bodo le tako ob uporabi shranjenih celic lahko zagotovili varno presaditev. 

To obvestilo ni sponzorirana objava, temveč je obveza podjetja Biobanka in spletne strani Nosečka, da obvestita čimveč bodočih staršev o nevarnosti virusa. Prosimo, da delite objavo naprej. Hvala.


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki