Že od rojstva naprej ima starejša hčerka probleme z alergijami. Ko je bila komaj dva meseca stara so ji postavili diagnozo atopijski dermatitis. Vseskozi je imela probleme s kožo, pa vendar nam je uspelo to olajšati oziroma izboljšati na čim bolj naraven način (to je lepo opisano v drugem članku, ki ga lahko preberete tukaj

Ko je odraščala, se je na koži skoraj vse popravilo ampak je ta alergija udarila še na bolj nadležnem mestu – na njenem splovilu. To je bilo tako vneto, da je vedno jokala, včasih se je bala lulat, da je ne bi vse peklo. Dvakrat na mesec sem bila pri pediatrinji, da nam pomaga s kaksno kremo ali pa karkoli, samo da je ne bo bolelo, srbelo ali peklo. Pediatrinja mi je vedno napisala Canesten kremo. Poizkusila sem s kremo, vendar se je čez 14 dni ponovilo. Odšli sva nazaj do pediatrinje in ponovno nama je predpisala Canesten. Vedno je govorila, da je to glivično obolenje, ker izvidi niso pokazali nobenih drugih vnetij ali pa katerokoli bolezen. In to se je vleklo  več kot eno leto. Res sva obe poizkušali poiskati, kaj bi njej najbolj odgovarjalo, saj njena zdravnica ni želela predpisovati drugih zdravil ali nas napotiti do specialista. Niti napotnice za dermatološko nisva dobili.

Potem je prišlo poletje in naš odhod na morje, kjer se je stanje popravilo za 100%. Vse je bilo v redu za tista dva meseca. Ko smo prišli nazaj smo ponovili vajo s pediatrinjo in Canestenom. Jaz resnično še nisem videla takšnega vnetja, kot ga je imela Stella. To jo je tako srbelo, da bi se skoraj do krvi spraskala. Takrat sem ugotovila, da bom očitno vedno samo simptome zdravila, ne pa vzroka oziroma izvor bolezni. Kot pa vemo, vse bolezni (predvsem alergije) izvirajo iz črevesja. Zato sem se odločila, da preizkusim še Enterosgel.

Kaj pa je sploh Enerosgel? Je medicinski pripomoček, ki v črevesju veže slabe snovi nase in preprečuje, da bi le ti prehajali naprej v organizem. Enerosgel je sestavljen iz dveh snovi :70 g je polimetilsiloksan polihidrat in 30 g prečiščene vode (na 100 g gela). Ker spada v skupino enterosorbenti imajo to lastnost da nase vežejo različne snovi.

Najpomembnejše dejstvo pa je, da ne prehaja preko stene prebavnega trakta v telo, preprečuje poškodbo sluznice v prebavilih in pospešuje njeno obnovo. Le ta prehaja na naravni način skozi prebavni trakt in nase veže škodljive snovi, toksine in viruse, ter jih v celoti izloči skupaj z blatom.

Stelli sem naredila eno mesečno kuro (kot je priporočljivo), 3x na dan po eno kavno žličko. Prvi teden se je tako poslabšalo, da sem skoraj prenehala in sama sebi rekla, »no evo, še en stran vržen denar«.

8. dan, pa so se začele kazati izboljšave. Njeno splovilo je počasi začelo postajati prave barve. Ni bilo več živo rdeče, ni bilo več oteklo ampak je splahnelo. Počasi so se stvari začele stabilizirati.

Ko sva se šli po treh tednih k pediatrinji, ni mogla verjeti svojim očem, da sva se tako pozdravili. Tudi njen apetit se je močno povečal (moram povedati, da ona skoraj nič ni jedla). Tudi v vrtcu so presenečeni, saj sedaj naloži po dvakrat na krožnik. Izboljšal se je tudi njen imunski sistem, ni več toliko bolna, kot včasih.

Resnično sem vesela, da sem preizkusila še ta izdelek, ker če ga nebi bi verjetno še kar imeli ene in iste probleme in Stella bi še naprej trpela, kot je do sedaj. Ker je pa zelo enostavna uporaba menim, da ta izdelek ne bi smel manjkati v nobeni domači prvi pomoči. Pri nas bo sigurno od sedaj naprej vedno v naši! 

Srečno vsem 


Avtor: Urška Virant, Moj sanjski poklic je mamica.

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki