Zamašen nos in kašelj sta najbolj moteča simptoma prehlada. Kašelj otroka podnevi moti med igro in hranjenjem, še huje pa je ponoči, saj ga prebuja in moti počitek.  Delavci v vrtcih in šolah v en glas pripovedujejo, da skoraj ni otroka, ki ne bi pokašljeval.  Starše to seveda spravlja v obup, saj bi radi pomagali, pa večkrat ne vemo s čim in kako.

V domači lekarni je dobro imeti rešitev za kašelj in za blaženje bolečin v grlu, saj se simptomi prehlada ali viroze običajno poslabšajo zvečer, ko so lekarne že zaprte.

V primeru, da kašelj traja več kot teden dni brez znakov izboljšanja ali če so poleg kašlja prisotne tudi težave z dihanjem, se posvetujte z zdravnikom. Z obiskom pri njem ne odlašajte, če je kašelj hud in otrok toži zaradi bolečine v prsih. Enako velja v primeru, da v izločku opazite kri ali je ta zelene barve.

V osnovi ločimo dve vrsti kašlja:

  1. Pri suhem, dražečem kašlju otrok veliko pokašljuje in ob tem se ne izloči nič sluzi. Pogosto ga spremlja draženje in bolečine v žrelu. Druga vrsta pa je moker oziroma produktiven kašelj, ko otrok izkašljuje gosto sluz.
  2. Z razvojem okužbe se pogosto iz suhega in dražečega kašlja razvije moker kašelj in otrok izkašljuje sluz. Pomembno je vedeti, da moker kašelj ni priporočljivo preprečevati in zaustavljati. Sluz je potrebno razredčiti, da se lažje izloči iz telesa. Na trgu je zelo malo proizvodov, ki pomagajo tako pri suhem kot pri mokrem kašlju in so primerni za otroke že od malih nog.

Ker želimo podati čim bolj relevantne informacije in pomagati vam in vašim otrokom pri težavah s kašljem smo se odpravili kar v lekarne. Vprašali smo 10 farmacevtov in odgovori so bili enoglasni. Prav vsi farmacevti pri kašlju, otrokom vse od 6. meseca dalje priporočajo Bronhamil iz linije Fitobimbi. Zaupali so nam tudi, da je po njihovih informacijah to edini proizvod, ki se sme uporabljati že od 6. meseca.

Kontaktirali smo produktno vodjo linije Fitobimbi, ki je tudi sama mlada mamica, go. Nejo Bonbek Natek, ki nam je zaupala nekaj več o liniji in posebej za vas, naše bralke, pa pripravila posebno presenečenje.

“Prehladi, viroze in otroške bolezni so sestavni del normalnega odraščanja. A ko se otrok slabo počuti in kašlja, je vsaki mami težko pri srcu, tudi meni. Odgovornost kako pomagati svojemu otroku je velika, zato sem se odločila, uporabljati proizvode Fitobimbi, pa ne zato, ker zastopam linijo Fitobimbi, ampak ker verjamem v proizvode in ker stojimo za tem kar delamo. Naravna linija Fitobimbi rešuje najpogostejše težave naših najmlajših. Je plod več kot 40 letnih raziskav na področju fitoterapije. Učinkovitost dokazujejo ekspertne študije in številni zadovoljni uporabniki, med katerimi sta tudi moja otroka. Linijo bogatijo varni, učinkoviti in naravni izdelki, narejeni po tradicionalnih recepturah naših babic, z uporabo najsodobnejše tehnologije. Bronhamil je eden bolj poznanih proizvodov iz linije. Svetujemo ga otrokom vse od 6. meseca dalje za blaženje obeh vrst kašlja. Tako preživimo mirne dni in noči, brez kašlja.

Da bo zima vesela in zdrava, kot skrben starš izberite za svojega otroka najboljše. Raziskave kažejo, da otroci, ki so del toplega in ljubečega okolja, so veliko manj dovzetni za okužbe.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki