Zamašen nos in kašelj sta najbolj moteča simptoma prehlada. Kašelj otroka podnevi moti med igro in hranjenjem, še huje pa je ponoči, saj ga prebuja in moti počitek. Delavci v vrtcih in šolah v en glas pripovedujejo, da skoraj ni otroka, ki ne bi pokašljeval. Starše to seveda spravlja v obup, saj bi radi pomagali, pa večkrat ne vemo s čim in kako.

V domači lekarni je dobro imeti rešitev za kašelj in za blaženje bolečin v grlu, saj se simptomi prehlada ali viroze običajno poslabšajo zvečer, ko so lekarne že zaprte.

V primeru, da kašelj traja več kot teden dni brez znakov izboljšanja ali če so poleg kašlja prisotne tudi težave z dihanjem, se posvetujte z zdravnikom. Z obiskom pri njem ne odlašajte, če je kašelj hud in otrok toži zaradi bolečine v prsih. Enako velja v primeru, da v izločku opazite kri ali je ta zelene barve.


Več si preberi tu: Kaj sproži kašelj pri otroku in kako pomagamo?


V osnovi ločimo dve vrsti kašlja:

Suh kašelj

Pri suhem, dražečem kašlju otrok veliko pokašljuje in ob tem se ne izloči nič sluzi. Pogosto ga spremlja draženje in bolečine v žrelu. Druga vrsta pa je moker oziroma produktiven kašelj, ko otrok izkašljuje gosto sluz.

Moker kašelj

Z razvojem okužbe se pogosto iz suhega in dražečega kašlja razvije moker kašelj in otrok izkašljuje sluz. Pomembno je vedeti, da moker kašelj ni priporočljivo preprečevati in zaustavljati. Sluz je potrebno razredčiti, da se lažje izloči iz telesa.

Ukrepajte takoj!

Na trgu je zelo malo proizvodov, ki pomagajo tako pri suhem kot pri mokrem kašlju in so primerni za otroke že od malih nog. Zato smo se pozanimali pri različnih farmacevtih in pediatrih in vsi najbolj priporočajo sirup Bronchomed Junior. Sirup bo zanesljivo in hitro ublažil vsak kašelj ob prehladu, suh ali moker.

Poleg tega je izdelek Bronchomed sirup v pomoč pri zaščiti sluznice ust in žrela, kadar je ta suha. Tanka plast izdelka bo pri govoru in petju zaščitila sluznico in ublažila neprijetne simptome, kot so kašelj, žgečkanje v grlu in odkašljevanje.

Bronchomed kupiš tu >

Da bo zima vesela in zdrava, kot skrben starš izberite za svojega otroka najboljše. Raziskave kažejo, da otroci, ki so del toplega in ljubečega okolja, so veliko manj dovzetni za okužbe. <3


Več o kašlju si lahko prebereš tudi tu: Ko otrok kašlja je v skrbeh cela družina


Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki