Brezskrbne in zabavne počitniške dogodivščine nam nemalo krat pokvarijo nepredvidljive okoliščine, ki vplivajo na naše zdravje in počutje in si želimo, da bi jih lahko preprečili ali vsaj v veliki meri ublažili posledice. Vsem se nam je verjetno že zgodilo, da smo kdaj zaspali na soncu ali vodni blazini, nam ni uspelo pravočasno spraviti otrok iz vode, ali pa smo mogoče narobe ocenili moč in vpliv UV žarkov. Posledice so lahko manjše ali večje opekline, v vsakem primeru pa pordela koža z bolečinami, ki si je ob prijetnem poležavanju na plaži ne želimo.

Druga pogosta neprijetnost na dopustu so zastrupitve in prebavne motnje od zaprtosti, do driske, bruhanja, napenjanja, črvičenja in podobno. Vzroki so lahko različni, nekateri so občutljivi že na menjavo okolja, drugi mogoče slabo prenašajo lokalno hrano, srečamo se z raznimi virusi in bakterijami, lahko se tudi zastrupimo z okuženo hrano, otroci mogoče pojejo kakšno kepico sladoleda preveč in nekaj dni dopusta je zagotovo uničenih zaradi slabega počutja.

Da se naštetim zapletom izognemo, je obvezna oprema v potovalni lekarni zagotovo medicinski pripomoček Enterosgel.

Kaj je Enterosgel in kako deluje?

Enterosgel je silikonski gel, ki na osnovi naravnega silicija deluje kot pametna spužva in v prebavilih nase veže škodljive snovi in toksine ter se skupaj z blatom izloči iz telesa v 8-12 urah.  Spada namreč v skupino enterosorbentov, ki imajo to lastnost, da na svojo površino oziroma v svoje pore vežejo različne snovi in tako preprečijo njihov nadaljnji prehod v organizem.

Postopek uporabe je popolnoma varen, hiter in učinkovit. Gel preprosto iztisnemo iz tube v deciliter vode, premešamo in spijemo. Je brez okusa in vonja, zato ne povzroča neprijetnosti ob zaužitju. Priporočena dnevna doza je 45g, seveda pa se pogostost uporabe in doziranje razlikujeta glede na vrsto težave, s katero se soočamo. Več o uporabi si lahko preberete tukaj.

Varen tudi za otroke in nosečnice!

Enterosgel je na tržišču že več kot 20 let, njegova uporaba je bila klinično testirana ter dokazana popolna varnost uporabe izdelka. Njegova prednost je predvsem v tem, da  se zaradi svoje sestave ne absorbira v kri in nase ne veže vode ter se skupaj s toksini izloči iz črevesja.

Tako je njegova uporaba primerna tudi za nosečnice in otroke nad 1 letom starosti. Glede na to, da gre za občutljivejši skupini, ki sta na potovanjih oziroma v tujem okolju še posebej izpostavljeni, je Enterosgel zelo priročna in prijazna rešitev, ki jo je dobro imeti pri roki. Nosečnice ga uporabljajo tudi za odpravo nosečniške zaprtosti.

Odpravite drisko v nekaj urah

Ko je prebava neurejena, so toksini dalj časa v stiku s črevesno sluznico, kar povzroča njihov prehod v večjem obsegu preko črevesne stene v telo. S tem se še dodatno obremenijo jetra in ledvice, zato je bolje pravočasno ukrepati in pomagati telesu pospešiti izločanje teh škodljivih snovi iz črevesja.

Enterosgel  lahko uživamo tudi preventivno, sploh če smo izpostavljeni vplivom in situacijam, ki jih naš organizem ni vajen. Včasih tudi spremenjen dopustniški urnik lahko izzove prebavne motnje. V teh primerih priporočamo uporabo 2 krat dnevno (zjutraj in zvečer), s tem si pomagamo urediti prebavo, preprečimo lahko tudi morebitno drisko, bruhanje, zastrupitve.

V primeru zastrupitve, driske in bruhanja pa takoj vzamemo dvojno dozo Enterosgela (2 žlici) in ob vsakem izločanju še 1 žlico. Pri virusnih okužbah se bo driska ustavila v 2-3 urah, pri bakterijskih pa v 24-36 urah.

Z redno uporabo Enterosgela pripomoremo k hitrejšemu izločanju toksinov, težkih kovin, ostankov hrane, alkohola, izločkov bakterij, virusov ter glivic iz črevesja.

Pomaga tudi pri opeklinah

Kljub temu, da je Enterosgel prvotno namenjen peroralni uporabi, ga lahko uporabimo tudi kot prvo pomoč pri opeklinah in površinskih poškodbah (udarec, krvavitev,…). Ker je v obliki gela, ga takoj lahko brez težav namažemo na kožo. Ustvari se tanka zaščitna plast, ki opeklino ali rano ščiti pred vdori tujkov in okužbami. Gel se v 1-2 minutah na koži posuši in v primeru opeklin ga lahko čez čas  speremo. V primeru rane, jo seveda pravilno očistimo in oskrbimo. Če torej pri sebi nimamo drugih hladilnih gelov in pripomočkov za oskrbovanje poškodovane kože, bo to nalogo odlično opravil tudi Enterosgel, primeren pa je za vse vrste opeklin, odrgnin, udarcev.

Preberi tudi: Obvezna potujoča lekarna za vso družino

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki