Običajno se zgodi, da se bodoči starši pred prihodom novorojenčka »oborožimo« z vsemi potrebnimi pripomočki in izdelki za nego. V večini primerov se odločimo za izdelke, ki jih poznamo oz. imamo z njimi dobre izkušnje. Obenem smo pripravljeni plačati večje količine denarja, za t. i. najboljšo kozmetiko za svojega otroka, le redkokdo pa preveri sestavine izdelka ali si pridobi več informacij o izdelkih samih.

Sama sem se »založila« z vsemi možnimi kremami in šamponi in mnogo teh še vedno leži v omari neuporabljenih. Nekaterih nisem uspela preizkusiti ker niso prišli na vrsto, drugih nisem preizkušala, ker sem bila zadovoljna s prejšnjimi. Zame v tem primeru največ pomeni dejstvo, da dojenčica izdelke dobro prenaša.

Pred mesecem dni pa sem v testiranje dobila izdelke Kozmetike Afrodita in jih želela preizkusiti, saj sem se enkrat že srečala z njimi in bila zelo zadovoljna.

Prvič se je zgodilo, da sem preverila deklaracijo na izdelkih in takoj so me prepričali. Izdelki so iz naravnih sestavin, veganski, dermatološko preizkušeni in zelo prijetno in predvsem naravno dišijo. V nadaljevanju bom predstavila 3 izdelke, ki sem jih imela priložnost testirati in moje izkušnje z njimi.

1. Mandljevo olje za nego občutljive kože dojenčkov, nosečnic in doječih mamic

Koža je po uporabi mehka in voljna. Občutki po nanosu na koži so prijetni, olje se dobro vpije in na oblačilih ni vidnih mastnih madežev. Polt je sijoča in nežnega vonja po mandljih. Kožo dojenčice po vsakem kopanju namažem z oljem, da je koža nahranjena in voljna. Prav tako ga nanašam na svoj predel trebuha, s katerim negujem strije, ki so nastale med nosečnostjo.

Fotografija je nastala v sodelovanju z @romeo_julija_co

2. Pena za dojenčke

Že sama embalaža je odlično zasnovana, saj je dovolj le en sam stisk, da se ustvari bogata pena. Z njo je enostavno namiliti celo telo in lasišče. Lasje prijetno dišijo še 2 dni po umivanju in brez težav se jih razčeše. Veseli me tudi dejstvo,  da ob spiranju pene z glavice, dojenčica ne joka, če pena slučajno pride v stik z očmi.

3. 100 % naravno mazilo za nego občutljive kože dojenčkov, nosečnic in doječih mamic

Koža je po uporabi negovana in zaščitena pred pleničnim izpuščajem. Po nanosu se mazilo brez težav odstrani s kože s pomočjo vode in krpice, ob tem pa kože ni razdražena ali pordela. Naravno mazilo uporabljam namesto hladilnega mazila. Ob hladnejših dneh, ga nanesem tudi na lička in nosek, da jih zaščitim pred vetrom in mrazom. Prav tako, pa sem mazilo preizkusila na svojih rokah in s tem zmanjšala težave z izsušenostjo rok.

Moja izkušnja z izdelki Kozmetike Afrodita je bila zelo prijetna, z izdelki pa sem bila več kot zadovoljna. Brez pomislekov jo lahko priporočam vsem, še posebej pa tistim, ki iščejo naravno kozmetiko za občutljivo kožo dojenčkov in mamic 🙂


Avtor: Sabina Vozel, sabincax.wordpress.com

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki