Pri meni bi bil dve leti nazaj odgovor: »Ah, kaj je to kaj takega. Pri meni se to dogaja vsakič, ko grem na WC.«

Pa je res normalno in o.k.? Drži, da so hemoroidi pogosti, saj prizadenejo kar štiri od petih Evropejcev in Evropejk. A zlata žila, kakor tudi drugače poimenujejo vnetje ven v predelu anusa, je kljub zanimivemu in lepemu imenu, bolezen, ki bistveno poslabša kvaliteto življenja.

Povzroči jih lahko nosečnost, debelost, večurno vsakodnevno stanje ali sedenje, neredno odvajanje in zaprtje, nezdrava prehrana in drugi dejavniki tveganja.

Večini teh dejavnikov lahko naredim kljukico, če razmislim, kakšno je bilo moje življenje po porodu. Zaradi nosečnosti in pritiskanja ploda, so se vene povečale, majhen dojenček, ki je zahteval svoj čas in pozornost, pa je prispeval k nezdravi in neredni prehrani. Prehrana revna z vlakninami, maščobami ter pomanjkanje tekočine so vodili v neredno odvajanje, kar je vse skupaj le še poslabšalo.

Krvavitev na toaletnem papirju me je dolgo opozarjala, da nekaj ni v redu. Kasneje so se pojavile še bolečine in srbečica. Vsakič me je pri odvajanju bolelo in strah do odvajanja je še povečeval stisko.

Vedela sem, da nekaj moram spremeniti. A bodimo pošteni, težko je spregovoriti o stvareh, ki se dogajajo tam, kamor luč nikoli ne posveti. Vedela sem, da je najpomembnejši korak spremeniti prehrano. Izobrazila sem se o tem, kakšen vpliv ima določena hrana na črevesje. Spoznala, katera hrana spodbuja in katera hrana upočasnjuje prebavo. Ter, kako pomembno je, da poskrbimo za dovoljšen vnos tekočin, maščob in vlaknin. A zavedala sem se, da bo to delovalo šele na dolgi rok in da moram prej poskrbeti za to, da me pri odvajanju ne bo več bolelo ter, da ne bom krvavela.

Hvala bogu imam partnerja, s katerim sva precej odprtega odnosa in s katerim mi ni problem spregovoriti tudi o bolj občutljivih stvareh. In, ker se je tudi partner v preteklosti soočal z istimi težavami, sem že od prej poznala rektalno mazilo Proktis-M Plus, podjetja Dr. Gorkič.  To mazilo mi je priporočila farmacevtka v lekarni in partner jo je takrat kombiniral s peno za umivanje Proktis-M.

Gre za mazilo, ki vsebuje naravne sestavine, ki zaradi hladilnega občutka, ublaži bolečino in srbečico. Poleg tega pa zmanjša vnetje ter okrepi sluznico, da ne pride več do krvavitev. Nanos Proktis-M mazila je zelo enostaven, saj ima mazilo dodan nastavek za notranji vnos in vsak na začetku, sem ga uporabljala večkrat dnevno, ko je bila srbečica in bolečina še močno prisotna.

Ker vsebuje naravne sestavine, sem mazilo lahko uporabljala dalj časa. V kombinaciji z urejeno prehrano, rednim gibanjem in odvajanjem pa so hemoroidi in z njim povezane težave, počasi izzveneli.

Vesela sem, da obstaja Proktis-M, ki na naraven način in učinkovito pozdravi tako intimno težavo ter ponovno olajša vsakodnevno življenje. Z njim sva zadovoljna oba, partner in jaz in zato je rektalno mazilo Proktis-M Plus nujni pripomoček naše družinske lekarne.


Avtor: Lara Bevk, gurmancekgal.blogspot.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki