Pilates je mehka vadba brez intenzivnih gibov in poskokov. Povečuje prožnost in fleksibilnost telesa, veča moč in mišični tonus. Ker se osredotoča na vaše jedro telesa, je odlična je krepitev mišic medeničnega dna, ki delajo prav pri vsakem liku pilates vadb.

Redna vadba pilatesa izboljša držo, lajša bolečine v hrbtu, pomaga pri porodu ter skrajša okrevanje po porodu. Poleg vseh teh pozitivnih lastnosti, pa bo vadba pilatesa občutno izboljšala tvoje razpoloženje in nivo energije. 

Ne pozabi, ko si v drugem trimesečju, se izogibaj ležeči vadbi na hrbtu. Teža maternice lahko pritisne na glavno veno, ki prenaša kri iz spodnjega dela telesa v srce. Stiskanje lahko začasno prekine tvojo in otrokovo cirkulacijo, zato tudi večkrat nosečnice čutijo slabost, kadar ležijo na hrbtu.

Za porod boš potrebovala veliko kondicije, mišične moči in nadzor svojih misli. Vse to pridobiš z rednim izvajanjem pilates vaj, katere lahko izvajaš vse do dneva poroda.

Brez skrbi, za vas je poskrbela Urška Ahac, z odličnimi in varnimi pilates vadbami po 25 minut, prilagojenimi prav za nosečnice. Pa si jih kar poglejmo!

Pilates vadba z elastičnimi trakovi

Pripravi elastiko in pritisni PLAY! 💪 Ne glede na telesno pripravljenost se loti pilates vaj skupaj z Urško. Vadba je primerna prav za vse, saj je prilagojena tudi nosečnicam. 💛 Mamo to! 

Pilates vadba z dodatkom kardia

Spodbudimo srčni utrip! Opravi Urškino pilates vadbo, ki ji je dodala tudi kardio in se napolni z energijo. 😎 Ampak brez skrbi, vaje so primerne prav za vse – tudi za nosečke. 🤰 Tokrat zmoremo vsi! 😉 

Pilates vadba za roke in spodbujanje limfe

Preveri Urškine pilates vaje, ki so osredotočene na oblikovanje rok in spodbujanje limfe! Primerne pa so tudi za nosečnice. 💛 Opravi vadbo z Urško in ugotovi, kako fantastično se lahko počutiš po takšni vadbi. 😉 Mamo to!

Pilates za celo telo

Urška je pripravila odlične pilates vaje za celo telo, ki so primerne tudi za nosečke. 🤰 Za vaje ne potrebuješ NOBENIH PRIPOMOČKOV, zato z vadbo kar začnimo. Skupaj zmoremo vse! 💛 

Želimo ti super vadbo! 🙂

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki