Življenje tako v Sloveniji kot drugod po vsem svetu letos poteka malce drugačne kot prejšnja leta. Dobra stran obdobja koronavirusa je zagotovo to, da smo imeli več časa preživeti z družino. Omejeno je bilo celo gibanje na svežem zraku, saj smo se lahko gibali le v svojem kraju. Sedaj, po razglašenem koncu epidemije, pa je idealna priložnost, da kotičke v naši bližini, ki smo jih ta čas raziskovali, delimo še z drugimi z drugih koncev Slovenije.

Zakaj potrebujemo tvojo pomoč?

Razloga za to sta dva. 

Prvi je, da bomo letos v sklopu protikoronskega zakona prebivalci Slovenije prejeli turistične bone v vrednosti 200€ (mlajši 50€), ki jih bo možno uveljavljati do konca leta. Bon se bo lahko koristil v hotelih, počitniških domovih, turističnih kmetijah, zasebnih sobah, planinskih domovih, mladinskih prenočiščih, kempih in drugih nastanitvah za krajši čas. 

Drugi razlog pa je, da je nosečnost posebno obdobje, ki si zasluži nekaj več prilagoditve in obilico več razvajanja. Medtem, ko bodo sprehodi po svežem zraku nosečnici super odgovarjali, pa je druge aktivnosti, kot so na primer rolanje, plezanje ali panoramske polete bolje načrtovati za kasnejši čas. Prav tako bo družinski izlet z dvema otrokoma do tretjega leta starosti izgledal drugače, kot počitnice družine z otroki nad 10. letom starosti.

Vsem tem skupinam, nosečnicam, mamicam z družino in ostalim, ki bodo prejeli turistični bon, pa je skupno to, da bi jim zagotovo prav prišla informacija kje v Sloveniji so kotički, ki jih morda še ne poznajo. Sedaj jim lahko pri tem pomagaš 🙂 

Deli svoje predloge z drugimi

Pozivamo vse nosečnice in mamice na območju celotne Slovenije, da nam pošljejo članek (1000 – 1500 besed) o svoji izkušnji, kam ste se v svojem kraju odpravili na izlet in se vam je še posebej vtisnil v spomin. Osredotočite se predvsem na to, kaj vam je bilo najbolj všeč, katere aktivnosti so bile vključene (sprehod, kolesarjenje), česa ne gre izpustiti (od večjega jezera do zanimive razgledne točke ali kulinarike), v katerem letnem času bi to lokacijo priporočili, koliko ur ali dni je trajal izlet in za katero ciljno skupino bi ga priporočili. Omenite lahko tudi lokalne turistične ponudnike, a naj ne bo to glavni namen članka.

Seveda lahko napišete tudi izkušnjo iz drugih krajev po Sloveniiji, ne pozabite pa dodati še nekaj fotografij (3 – 5 fotografij). 

Vaše članke bomo objavljali na Nosečkini spletni strani, ki zadnje mesece dosega rekordno branost, ter Nosečkin Facebook in Instagram profil. Da bo iskanje idej za izlet in počitnice po spletu in družbenih omrežjih v prihodnje čim bolj enostavno, bomo objavam dodali hashtaga #nosečkaizlet ter #IzletiZaNosecniceInDruzine.


📪 Članek pošlji na [email protected].


Veselimo se tvojih predlogov 💚

Ekipa Nosečke

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki