Koža je naš največji organ in ima ključno vlogo pri zaščiti našega telesa. Koža dojenčkov in majhnih otrok je še posebej občutljiva in potrebuje posebno skrb. Praskanje je pogost pojav pri dojenčkih in otrocih, ki lahko povzroči veliko nelagodje. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako lahko pomagamo pri obvladovanju praskanja pri otroku, zlasti če ima občutljivo ali suho kožo.

Razumevanje občutljive in suhe kože

Občutljiva koža je pogosta težava pri dojenčkih in majhnih otrocih. Njihova koža je tanjša in manj odporna kot koža odraslih, kar pomeni, da je bolj dovzetna za draženje. Suha koža je še ena pogosta težava, ki lahko povzroči praskanje. Ko je koža suha, se lahko pojavi občutek zategovanja, srbenja ali pekočega občutka, kar lahko povzroči, da se otrok praska.

Kako pomagamo pri praskanju

Prvi korak pri obvladovanju praskanja je razumevanje, kaj ga povzroča. Če je vzrok suha ali občutljiva koža, je pomembno, da kožo otroka redno vlažimo in uporabljamo izdelke, ki so posebej zasnovani za občutljivo kožo.

Vlaženje kože

Vlaženje kože je ključnega pomena za ohranjanje njene zdravja in preprečevanje suhosti. Uporabljajte blage, hipoalergene vlažilce, ki so posebej zasnovani za občutljivo kožo. Ti izdelki ne vsebujejo agresivnih sestavin, ki bi lahko dražile kožo. Vlažilce nanesite takoj po kopanju, ko je koža še vedno vlažna, da zaklenete vlago v kožo.

Izogibanje dražilcem

Pomembno je, da se izogibamo stvarem, ki lahko dražijo občutljivo kožo. To vključuje agresivna mila in detergenti, groba oblačila in ekstremne temperature. Uporabljajte blage, brez vonja mila in detergenti za pranje otrokove kože in oblačil. Izogibajte se oblačilom iz volne ali drugih grobih materialov, ki bi lahko dražili kožo.

Pravilna prehrana

Pravilna prehrana je pomembna za zdravje kože. Otroku zagotovite uravnotež eno prehrano, bogato z vitamini in minerali, ki so potrebni za zdravje kože. Posebno pozornost posvetite živilom, bogatim z omega-3 maščobnimi kislinami, kot so ribe in oreščki, ki lahko pomagajo ohranjati kožo vlažno in zdravo.

Pomirjujoče dejavnosti

Stres in tesnoba lahko povečata občutek srbenja, zato je pomembno, da otroku ponudite pomirjujoče dejavnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati stres. To bi lahko vključevalo branje pravljic, poslušanje pomirjujoče glasbe ali masažo.

Izdelki za nego kože

Izbira pravih izdelkov za nego kože je ključnega pomena pri obvladovanju praskanja. Izdelki, ki jih uporabljamo, morajo biti nežni do občutljive kože in ne smejo vsebovati sestavin, ki bi lahko povzročile draženje.

A-DERMA EXOMEGA CONTROL emolientna krema

En izdelek, ki ga toplo priporočamo, je A-DERMA EXOMEGA CONTROL emolientna krema. Ta krema je posebej zasnovana za suho kožo, nagnjeno k atopiji, in je primerna za dojenčke, otroke in odrasle. Krema preprečuje praskanje in uravnava občutek draženja.

A-DERMA EXOMEGA CONTROL emolientna krema vsebuje ekstrakt poganjkov Rhealba® ovsa organskega izvora. Ta krema je razvita na način, da bi se možnost pojava alergijske reakcije zmanjšala na minimum. Krema je del CLEAN & GREEN formule, kar pomeni, da je 100% sterilna formula, brez konzervansov in vsebuje 95% sestavin naravnega porekla.

Krema se nanaša enkrat na dan, po čiščenju kože z enim od EXOMEGA CONTROL čistilnim izdelkom. Krema zagotavlja 24-urno hidratacijo in pomirjanje kože.

A-DERMA DERMALIBOUR+ obnavljajoča CICA-krema

Poleg emolientne kreme priporočamo tudi A-DERMA DERMALIBOUR+ obnavljajočo CICA-kremo. Ta krema predstavlja uravnotežujočo in antiiritacijsko naravno nego kože, formulirana s prečiščevalnim baker-cink kompleksom in ekstraktom poganjkov Rhealba® ovsa, ki v trenutku pomiri in aktivira hitro obnavljanje kože.

CICA-krema je primerna za razdraženo in oslabljeno pordelo kožo z zategovanjem in luščenjem. Krema se nanaša 2- do 3-krat dnevno na razdražena področja, po čiščenju kože z A-DERMA DERMALIBOUR+ penečim gelom na osušeno kožo.

Praskanje pri otroku je lahko zelo neprijetno, vendar obstajajo načini, kako pomagati. Z razumevanjem, kaj povzroča praskanje, in z uporabo pravih izdelkov za nego kože, kot sta A-DERMA EXOMEGA CONTROL emolientna krema in A-DERMA DERMALIBOUR+ obnavljajoča CICA-krema, lahko pomagate ublažiti nelagodje in izboljšati kakovost življenja vašega otroka.

Pohitite, količne so omejene!

S pravilno nego in izbiro pravih izdelkov za nego kože, kot sta A-DERMA EXOMEGA CONTROL emolientna krema in A-DERMA DERMALIBOUR+ obnavljajoča CICA-krema, lahko pomagate zagotoviti, da bo koža vašega otroka ostala zdrava in navlažena.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki