Prišel je september in s tem novo šolsko leto vrtca in šole. S tem pa se vsako leto soočamo z raznimi virusi in boleznimi, ter prehladi. Meni osebno so najhujši virusi, ki zraven prinesejo tudi bruhanje in drisko. In vsako leto se mamice soočamo s temi virusi. Vsi vemo, da preventivno za otrokov imunski sistem poskrbimo že pred začetkom novega leta. Jaz osebno našim dajem domači pripravek iz medu in ingverja. V manjšo posodo dam med in notri narežem koščke ingverja. Se mi zdi, da tale pripravek kar najbolje dvigne imunski sistem in zavaruje pred okužbami. No, moramo tudi upoštevati, da je otrok dosti na svežem zraku, da je v gibanju in je seveda zraven raznolika in uravnotežena prehrana.

Kaj pa se zgodi, ko dejansko pride do okužbe z virusom, kateri zraven prinese bruhanje in drisko? Do sedaj sem vedno letela po hitrem postopku v lekarno iskat razne pripravke, probiotike, mogoče tudi kakšne čaje. Ampak vsi vemo, da je za vse to potrebno odšteti veliko denarja, okrevanje pa je izredno počasno. Zdravniki nam vedno povedo, da mora otrok preprosto odležati, piti dovolj tekočine in bo že minilo ko bo (če seveda otrok ni preveč dehidriran in ne pride do komplikacij, kjer je potrebna hospitalizacija). To pa v večini traja vsaj 2-3 dni.

Pri nas na srečo do tega ni prišlo, smo pa seveda tudi mi letos »naleteli« na bruhanje in drisko. Vse skupaj se je začelo že zgodaj zjutraj, ko je Stella začela tožiti po tem, da jo boli trebušček. Ona kadar zboli niti ne zna povedati, da ji je slabo ali pa, da jo močno tišči kakat (kadar je zdrava pove čisto vse – včasih še kaj preveč 🙂 ). Naenkrat je vstala, komaj smo prišle do kopalnice in se je že začelo. Bruhanje je teklo v potokih, skoraj se je zraven še pokakala. Resnično je bila boga. Tako majhna pa take bolečine, meni se je srce paralo, ko sem jo videla takšno. Tako nemočna je bila. Nato sem se spomnila, da imam doma Enterosgel. Hvala bogu, da ga imam v svoji domači prvi pomoči. Takoj sem ga ponudila hčerki po navodilih in nisem mogla verjeti svojim očem. Najprej sem ji dala dvojno dozo, kot piše, 2 čajni žlički. Ker je še parkrat v eni uri bruhala, a je bilo tega zelo malo, so se pa začele pojavljati driske, sem ji pri vsakem odvajanju/bruhanju dala še eno čajno žličko. Naše bruhanje in driska sta se ustavila v roku 3-4 ur. Stella je bila dejansko »pozdravljena« do večera.  Zvečer je bila že brez bolečin, apetit se ji je vrnil in tudi barvo v lička je dobila nazaj. Tako sem si oddahnila, da se je to končalo.

Enterosgel je medicinski pripomoček, ki pomaga pri različnih stvareh kot so:

  • Dvigu imunskega sistema in organizma,
  • prebavnih motnjah
  • alergijah
  • kroničnem popuščanju ledvic
  • hepatitisu in zamaščenih jetrih
  • rotavirusih, virusnem hepatitisu
  • bakterijskih okužbah in
  • kandidi

Mi smo ga preizkusili predvsem zaradi alergije in sedaj še za prebavne motnje. Resnično mi ni žal, da smo ta izdelek vzeli in preizkusili. Oziroma prav hvaležna sem, da so ta izdelek naredili in da je prišel tudi v naše roke. Vedno bo v naši domači prvi pomoči!

Srečno vsem in upam na čim manj virusov v naši in vaši družini <3 !


Avtor: Urška Virant, Moj sanjski poklic je mamica.

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki