Problem naše družine s prihodom tretjega otroka je bil ta, da v naš avto ne gredo trije otroški sedeži, saj je avto preozek. Tako smo dolgo razmišljali o tem, da kupimo večji avto. A je mož iznašel način kako v avto spraviti vse tri sedeže. Šlo je res na milimetre in je pri nameščanju moral zelo paziti, da so se vrata avta na koncu dala zapreti, noben od sedežev pa ni bil več pritrjen s sistemom ISO Fix.

Z Mifold sedežem smo pridobili to, da sta oba ostala sedeža lahko pritrjena z ISO Fix sistemom, kar prej ni bilo možno.

Odpravili smo se na zelo dolgo pot, in sicer iz Semiča do Maribora, kar znese skoraj tri ure vožnje in pri tem se dejansko ugotovi ali je sedež udoben ali ne.

Naša Alja je bila zelo navdušena, ker je lahko izbrala svojo najljubšo barvo sedeža. Kot prava dama je s ponosom odnesla torbico s sedežem do avta. Prvo nameščanje nam ni delalo težav in zato smo se od doma opravili brez zamud.

Vendar pa je Alja po kakšnih 15 minutah vožnje v svojem novem sedežu potožila, da jo zelo moti in boli, ko jo varnostni pas drgne po vratu. Zato smo se ustavili in naš ati je kot vedno težavo odlično rešil. V avtu je imel krpo z mikrovlakni in ličarski trak. Krpo je ovil okoli predela pasu, ki se je dotikal njenega vratu in ga pritrdil s trakom. Alja je bila zadovoljna in pot smo lahko nadaljevali. Za nas bi bilo idealno, če bi zraven sedeža dobili še nekaj, kar bi se namestilo na varnostni pas in bi preprečilo, da bi ta žulil otroka.

Na naši poti smo naredili dva postanka in takrat je Alja komaj čakala, da se sama odveže. Sicer ji ni uspelo, ker je varnostni pas dobro zataknjen za zatič v luknji sedeža, kjer se namesti na njegovi poti do mesta v avtu, kjer se ga vtakne v vtičnico. Ona se je sicer jezila, ker ne more sama odpeti pasu do konca, a varnost je na prvem mestu.

Ko smo se ponovno pripasali je hčerka pričela tožiti, da je njen sedež pobegnil. Ko sem jo odvezala sem videla, da se je medtem, ko sem jo privezovala, premaknil nazaj do te mere, da se je prepognil na mestu kjer se zloži skupaj in je polovica bila zato pod njeno ritko, polovica pa na hrbtu. Kasneje smo se potrudili, da smo pazljivi na ta pripetljaj, in sicer je Alja dobila navodilo, da naj na sedežu lepo miruje, dokler je ne privežemo in zato je pod njeno ritko miroval tudi sedež in se ni premaknil.

Vožnjo nazaj domov smo imeli v nočnem času in takrat je celo pot spala. Spala je lepše kot v svojem prejšnjem sedežu, ko ji je glava padla naprej. V tem primeru se je naslonila na sosednji sedež in spala z glavo na stran. Sicer je vmes malo jamrala, ker je bila pot dolga in položaj za spanje neugoden, a to je normalno, saj si vsak najlažje spočine v postelji.

S sedežem, ki je rešil našo prostorsko stisko v avtomobilu smo na splošno zadovoljni. Alja pravi, da ga več ne želi zamenjati in da bo imela tega še naprej.

Več o sedežu Mifold: www.mifold.si

Pokukajte še na njihovo FB stran, jih všečkajte ter spremljajte akcije in novosti!


Avtor: Saška Simonič, www.saska.simonic.eu

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki