Razvoj tvojega dojenčka:
Plod je velik približno 40 cm in tehta okoli 1.4 kg

Od sedaj pa do poroda, se pridobivanje teže razlikuje od dojenčka do dojenčka. Višina se je v zadnjih 6 tednih podvojila, do poroda pa bo pridobil še nekaj centimetrov. Ne skrbi, če je v čudnem položaju, saj ima še veliko časa, da se postavi v pravi položaj (z glavo navzdol) do poroda.

Lebdi v približno 0.7 l plodovnice in ima še kar nekaj prostora za gibanje. Možgani, najpomembnejši organ, se razvijajo zelo hitro. Oči že lahko sledijo svetlobi, nekateri raziskovalci so mnenja, da je izpostavitev trebuščka svetlobi stimulativna za razvoj. Poskusi počasi premikati žarek baterije po trebuhu, da vidiš, če dojenček reagira.

Tvoj trebušček:
Lahko se ti zazdi, da si brez sape, saj rast maternice pritiska na diafragmo. Kmalu ti bo lažje, ko se bo otrok spustil nižje v medenico. Tvoj trebušček je velikosti lubenice. Zavezovanje čevljev predstavlja kar velik izziv in verjetno si se že privadila nosečniškega ”racanja”.

Da obdržiš spolno življenje aktivno, še vedno imej spolne odnose, razen če zdravnik pravi drugače. Pri večini parov se spolno življenje za kratek čas zaustavi, ampak ne zaradi pomanjkanja poželenja, temveč zaradi nezmožnosti izvedbe večine položajev. Rešitev: Kreativnost s položaji in tehnikami.