Materino mleko je najboljša hrana, ki jo lahko dojenček dobi, zato se je vredno potruditi, da dojenje lepo steče. Materino mleko vsebuje poleg kvalitetnih hranil tudi vsa potrebna alergijska in infekcijska protitelesa, kasneje pa v otrokovem življenju preprečuje astmo in debelost. Dojenje pozitivno učinkuje tudi na mamico in jo varuje pred rakom na dojki ali jajčnikih.

Vendar pa se mnogo žensk srečuje s problemom premajhne količine mleka. Najpogostejša razloga sta premalo zaužite tekočine in neredna prehrana, sledijo utrujenost, povišana količina stresa in redki, kratki podoji.

Preden se odločiš za dodajanje, preizkusi teh 5 naravnih načinov za povišanje količine mleka in srčno upam, da ti uspe.

1. Pij veliko vode. Kozarec ali stekleničko imej vedno na dosegu. Dehidrirano telo ne more proizvajati mleka.

2. Veliko počivaj. Ko le lahko, izkoristi čas za počitek, četudi je samo kratek.

3. Poslužuj se tehnik sproščanja. Zapri oči in globoko zadihaj. Sprosti telo in um.

4. Družinske člane in prijatelje prosi za pomoč pri hišnih opravilih in izkoristi čas za topel tuš in počitek.

5. Podoji naj bodo redni in dolgi. Dojenčkovo sesanje spodbuja nastanek mleka. Več kot boš dojila, več bo mleka. Preizkusi različne poze in tehnike in poišči tisto, ki ti bo najbolj ustrezala.


Nosečkin nasvet:
Če dojenje ne steče, poizkusi z dodajanjem prehranskih dopolnil. Nam so zelo všeč kapsule Lactil, rastlinskega izvora in vsebujejo navadni komarček in sladki janež, zato spodbujajo nastajanje mleka pri doječih mamicah. Rastline, iz katerih se izdelujejo kapsule Lactil, so ekološko pridelane s pomočjo proizvodnih metod, pri katerih se z odgovornostjo uporabljajo energetski in drugi viri. Lactil kupiš tukaj > 


Pa dober tek obema :*

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki