Bi si rada med črpanjem zagotovila kar dvojno količino mleka? Orodje, ki ga potrebuješ, je pred tvojim nosom – tvoje roke!

Raziskave so pokazale, da je tehnika črpanja z rokami do dvakrat bolj uspešna od ostalih metod črpanja. Zakaj? Med raziskavo so upoštevali, da je še vedno zmagovalna metoda tista, ki jo uporablja dojenček: dojenček ustvarja pozitiven in negativen pritisk na dojko, da pride do mleka. To pomeni, da najprej stisne in nato sesa. Narava že ve kako je treba. Črpalke izkoriščajo zgolj negativen pritisk, kar posledično privede do manjše količine izčrpanega mleka. Manjka pozitiven pritisk. Tega moramo ustvariti z rokami.

Upoštevaj naslednje korake:

1. KORAK: Uporabi dobro črpalko

Da bi bilo črpanje mleka kar se da preprosto in prijetno opravilo, imate mamice sedaj na voljo novo prsno črpalko znamke MAM. Gre namreč za revolucionarno 2 v 1 električno prsno črpalko, ki je edina tovrstna na tržišču, saj kombinira možnost ročnega in električnega črpanja mleka. Lahko uporabite celo dve – eno električno in eno ročno in s tem prihranite čas in stimulirate obe dojki naenkrat.

2. KORAK: Masaža prsi

Pomagaj svojim dojkam, da se pripravijo na črpanje, tako da z obema rokama primeš dojko. S palci, ki so na vrhnji strani, počasi masiraj od prsnice v smeri proti bradavici. To počni z nežnimi, krožnimi gibi.

vir: http://pad3.whstatic.com

3. KORAK: Črpanje

Črpaj kot si navajena. Okoli 15-20 minut. Najboljši način je dvojno črpanje, ti pa izmenično pomagaš z rokami najprej na eni nato na drugi strani. V kolikor imaš enojno črpalko, črpaj in masiraj izmenično.

4. KORAK: Masaža za konec

Po črpanju si še enkrat zmasiraj dojki. Preveri, če kje začutiš kakšno otrdino. Če jo, jo najprej nežno zmasiraj in potem zopet usmerjaj proti bradavici, da iztisneš še preostalo mleko. Lahko z eno ali obema rokama. Tako boš dojki res dokončno izpraznila. Načrpano mleko shrani v hladilnik ali ga zamrzni.

5. SKRIVNOST: Pij čaj za dojenje

Zelišča, kot so islandski lišaj, plodovi kumine in sladkega komarčka, listi poprove mete in melise, navadni sporiš, majaro, … pripomorejo k boljši laktaciji. Če imaš vrtek in svoja zelišča, odlično! Lahko si posadiš zelišča tudi namesto sobnih rastlin v lončke. Če pa nimaš žilice za vrtnarjenje, si pa čaj lahko tudi kupiš. Me priporočamo slovenski Lekovita MAMI čaj, ki vsebuje vse potrebno za boljšo laktacijo in zaradi kumine in komarčka, ki ga čaj vsebuje, boš tudi dojenčku boš omilila krčke <3 Bingo!

6. SKRIVNOST: Kapsule za boljšo laktacijo

Če čaji niso tvoja stvar, lahko poizkusiš s kapsulami Lactil. To so popolnoma naravne kapsule, ki vsebujejo  vsebujejo izvleček ekološkega navadnega komarčka in sladkega janeža. Kapsule smo preizkusile mamice in preverjeno delujejo. Za večanje laktacije jih priporočajo jih tudi v veliko slovenskih porodnišnicah. Kapsule Lactil kupite tu >

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki