Nosečnice in mamice se pogosto sprašujejo kaj vse lahko naredijo, da se bodo mišice medeničnega dna po porodu povrnile v prvotno stanje. Zlasti kadar izvajanje keglovih vaj ne prinaša tolikšnih rezultatov, kot jim jih radi pripisujemo. Pri tem je prvi izziv ta, da jih najpogosteje ne izvajamo dovolj dosledno, drugi pa, da večina žensk mišic medeničnega dna niti ne zna pravilno aktivirati. Bistvenega pomena so namreč povsem skrite mišice, ki zahtevajo posebno pozornost in obravnavo. In prav te aktiviramo z metodo Teenlifting.

Inkontinenca po porodu

Mišice medeničnega dna so skupina mišic, ki sestavljajo dno medenice in vzdržujejo pravilno lego medeničnih organov. Zapirajo medenični izhod in potekajo od sramnice spredaj to trtice zadaj. Skupaj z mišicami zapiralkami ohranjajo nadzor nad uhajanjem urina in blata, pomagajo zadržati pritisk, ki se pojavi v trebušni votlini ob povečani telesni dejavnosti in imajo tudi pomembno vlogo pri doživljanju spolnosti obeh partnerjev. Zaradi vseh naštetih funkcij je ključnega pomena, da delujejo optimalno. Na ta način je osebi omogočeno aktivno, razgibano življenje, brez omejitev zaradi težav z inkontinenco.

Raziskave kažejo, da ima skoraj tretjina mamic še dve leti po porodu težave z vsaj eno obliko inkontinence (urina, blata ali vetrov), v prvih tednih in mesecih pa je še bistveno bolj pogosta. Do tega pride zaradi oslabelih mišic medeničnega dna, ki se zaradi hormonskih sprememb in povečane telesne teže začnejo spreminjati že med samo nosečnostjo. Med porodom se bodisi močno raztegnejo, bodisi poškodujejo zaradi raztrganin ali prereza. Tovrstne težave zahtevajo čim hitrejšo obravnavo in rešitev, sicer se lahko nadaljujejo v leta po porodu, kar poslabšuje kvaliteto vsakdanjega življenja.

Po porodu so mišice porodnega kanala čisto zmehčane in jih je treba ponovno okrepiti. Veliko se naredi z rednimi vajami za medenično dno, pri nekaterih primerih pa priporoča tudi zunanja stimulacija za hitrejšo krepitev mišic. Tukaj preberi več o metodi Teenlifting medenice.

TEENLIFTING

Kozmetičarka Silvija Štrukelj, lastnica ljubljanskega kozmetičnega salona Ajna, ki edini v Sloveniji izvaja metodo hrvaške zdravnice, s to metodo krepitve mišic medeničnega dna pomaga strankam z inkontinenco ali mamicam s spuščeno maternico. Ne zgolj, da se prenehajo težave z uhajanjem urina, izzvenijo tudi bolečine v kolkih.

Širok spekter področij delovanja

Metoda Teenlifting pa ni učinkovita zgolj na področju mišic medeničnega dna, temveč tudi obraza, mišic zadnjice, stegen, rok, nog in celo križa. Rezultati uporabnicam metode izboljšujejo splošno kakovost življenja, pri čemer še zdaleč ne govorimo zgolj o estetskih učinkih.

Konec glavobolom, bolečinam v križu in vratu 

Teenlifting je učinkovit tudi v primeru ponavljajočih se bolečin v križu ter vratu in spodnjemu delu hrbta, povzročenih zaradi sedečega življenjskega sloga. Omenjena področja so precej na udaru tudi pri mladih mamicah, ki velik del dneva dojenčka držijo v rokah, čemur neprestano prilagajajo svoj položaj telesa med sedenjem ter tudi med samo hojo.

Elektrode, nameščene na glavo, krepijo mišice in izboljšujejo prekrvavljenost, s čemer odpravljajo glavobol, s katerim se mamice srečujejo največkrat zaradi preobremenjenosti in premalo hidracije ali počitka.

Bonus: osvežen videz mamic

Koža na našem obrazu zaradi utrujenosti, pomanjkanja spanjca in zaradi starosti z leti postaja povešena zaradi mišic, ki izgubljajo prožnost, kar lahko preprečimo z redno stimulacijo s pomočjo katere bo koža bolj prekrvavljena, polt pa bolj sijočega in zdravega videza. Uporaba Teenliftinga na obrazu naredi prav to – učvrsti tkivo in jo s tem opazno pomladi. Zagotovo je to tista vrsta razvajanja, ki bi ga bila vesela vsaka mamica.


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki