Se skupaj z otroci veselite prihajajoče noči čarovnic? Tudi, če se odločite za zabaven večer znotraj ožjega družinskega kroga, si lahko pričarate čudovito (ali bolje rečeno, strašljivo) vzdušje. Spodaj preveri izvirne in enostavne okraske, ki jih lahko izdelate doma z otroci. 

1. Pobarvani kamni

Naberite kamne različne velikosti in jih poljubno pobarvajte. Predlagamo črno barvo, da bodo oči še bolj prišle do izraza, kamorkoli jih boste postavili.

2. Listi se spremenijo v duhove

Z otroci naberite liste in jih pobarvajte z belo barvo ter narišite oči. Že sama oblika listov je idealna za to, da bo vaše stanovanje resnično izgledalo polno duhov!

3. Velike plastenke lahko oživijo!

Tudi ta okras je zelo enostavno narediti. Vse kar potrebujete so večje plastenke, po možnosti bele barve, škarje, lučko (na baterijo) in flumaster. Plastenko operite in posušite, na dnu naredite luknjo, vstavite lučko in s flumastrom narišite oči in usta. Če imate doma kakšno daljšo vrv z lučkami (na baterije ali za v vtičnico), lahko več plastenk postavite eno zraven druge in razstvetlile vam bodo prostor, da boste ostale luči lahko povsem ugasnili. S tem boste ustvarili izjemno vzdušje, morda bodo otroci želeli tako nočno svetilko v svoji sobici tudi, ko bo noč čarovnic mimo!

4. Strašljive buče

Otroci naj izberejo buče, nato pa jih skupaj izrezljajte ali okrasite. Če jih imate dovolj, lahko ustvarite tudi srhljivo družino iz buč!

5. Lebdeči klobuki čarovnic

S tanko nitko ali prozornim laksom nekaj centimetrov pod strop navežite klobuke, prav takšne, kot jih nosijo čarovnice! S tem enostavnim trikom boste ustvarili pravšnji učinek magije.

6. Netopirji

Na stene nalepite čim več nalepk netopirjev. Bonus točke za še bolj realistično atmosfero dobite, če v bližino dodate tudi luči v temnejših ali oranžnih odtenkih.

7. Garderoba za čarovnice

Ob vhodu pripravite garderobni kotiček za čarovnice. Tja položite nekaj starih metel (čim starejše, tem boljše), klobuke in stare temne plašče ali halje. Tako bodo vsi že ob vstopu v prostor začutili, da imate na obisku posebne goste!

8. Pripravite izvirne prigrizke

Iz hrane, ki jo zagotovo najdete v kuhinji, lahko pripravite odlične slane in sladke prigrizke, ki bodo noči čarovnic dodale piko na i. 

9. Duhovi, ki plapolajo v vetru

Za glavo uporabite vedro (kovinsko, lahko pa ga izdelate tudi iz kartona), na katere narišite oči in usta, in narežite dolge bele trakove, ki bodo plapolali v vetru pred hišo ali na balkonu. Lahko jih uporabite tudi znotraj hiše in v njih, najbolje s skritega mesta, usmerite ventilatorje. Oživeli bodo!

10. Buče iz papirja

Okrasne buče lahko izdelate tudi iz papirja. Naj vsak član družine v roke vzame škarje, barvni papir, flumaster in dodaten okras in pripravite tekmovanje z naslovom “Katera buča je najbolj strašna?”.

11. Pošasti iz wc rolic

Si vedela, da so wc rolice zelo uporabne tudi za izdelavo najrazličnejših pošasti? Pusti svoji in otrokovi domišljiji prosto pot! 

12. Oči iz teme

Iz wc rolic ali role kuhinjskih brisačk lahko izdelate tudi oči, ki bodo marsikoga presenetile v temnem kotičku. Narišite oči, jih izrezljajte in notri dodajte lučko – še bolje, če so različne barve.

13. Vas duhov v steklenem kozarcu

Otroci naj narišejo in izrežejo iz (po možnosti črnega) papirja različne hiše, vile čarovnic ali strašljiva drevesa. Nalepite jih na stekleni kozarec – čisto super bo embalaža od kumar ali oliv – in notri dodajte svečko. Uživajte v magičnem prizoru!


Večerne deževe si lahko popestrite tudi z igrami s karticami, konec leta pa je idealen čas za nakup novega koledarja za prihodnje leto. 


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki