Leto 2020 je odlično leto za nosečnost. Študije so pokazale odlične rezultate na vseh za nosečko pomembnih področjih.

1. Če si starejša od 30, bodo tvoji otroci zaradi tega pametnejši!

V Angliji so izvedli raziskavo katere rezultati so pokazali, da imajo ženske, ki rodijo po tridesetem, pametnejše otroke. Zakaj? Ker so ženske po tridesetem navadno samostojnejše  in bolj samozavestne. Suverenost pri vzgoji tako obrodi bogatejše sadove.

2. Razvoj svojega ploda lahko spremljaš preko različnih aplikacij 

Vsak moment imaš na voljo vrsto aplikacij, ki, ne le, da namesto tebe računajo v katerem tednu nosečnosti si, ti tudi prikažejo kratko video animacijo dojenčka v trebuščku na tej stopnji. Tako boš lahko točno videla kaj se dogaja v trenutnem tednu nosečnosti in koliko tednov te še loči do velikega dne, ko boš končno spoznala svojega malčka.

3. Vsi že vedo, da je porod težji od maratona

Če se je še kakšno generacijo ali dve nazaj porod dojemalo kot zgolj eno od “dolžnosti” žensk, temu zdaj še zdaleč ni več tako. Študija je pokazala, da je obremenitev telesa med porodom višja od teka na maratonu. Še več, porod je najtežja fizično obremenilna izkušnja kar jih telo zmore. Bravo, mami! Zaslužiš si medaljo!

4. Očetje si lahko brez slabe vesti privoščijo dopust

Očetje imajo v Sloveniji na voljo kar 30 dni očetovskega dopusta! Ne samo, da je porodniški dopust za mamico drugje po svetu dosti krajši kot 11 mesecev, marsikje očetovskega dopusta sploh ne poznajo, zato smo lahko za to mamice res hvaležne.

5. Zaradi folne kisline boš lepša

Folna kislina pripomore k lepšim lasem in močnejšim nohtom, vsekakor pa tudi spremenjena hormonska slika v nosečnosti vpliva na to, da izgledaš in se počutiš res fantastično. Uživaj v tem edinstvenem obdobju!

6. Kava ne škoduje plodu

Juhu! Nihče več ti ne bo odrekel tega čudežnega napitka. Raziskave so pokazale, da kava ne škodi ne nosečnici, ne plodu, kljub temu pa ne gre pretiravati. Eden izmed nosečniških simptomov je lahko tudi slabši spanec, kar je sicer posledica spremenjenih hormonov, zato kavico, ki jo spiješ v drugi polovici dneva, zamenjaj z okusno brezkofeinsko kavo. Naj bo to čas, ki ga nameniš le sebi. 

7. Zaradi nosečnosti boš živela dlje

Raziskave so pokazale, da ženske z enim ali več otroki živijo dlje. Nosečnost ženski dobro dene in vpliva na njeno doseženo starost. Na ta način ti otroci vrnejo nekaj pozitivnega za tvoje napornejše dneve v nosečnosti. 🙂

8. Posvetita se lahko drug drugemu

Ena izmed ključnih prednosti leta 2020, ki je zaradi koronavirusa res drugačno od prejšnjih, je, da se letos res lahko posvetiš sebi. Dogodkov z velikimi množicami ljudi se letošnje poletje najverjetneje ne bomo udeleževali, saj organizacija tovrstnih prireditev ni dovoljena, vseeno pa lahko nosečnost obrneš v svoj prid tudi v drugih primerih. Kadar se ne želiš odpraviti ven, lahko rečeš, da se ne želiš izpostavljati virusu, doma pa si s partnerjem privoščita sproščujoč večer z dobrim filmom.


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki