• Sem Marjetka Kovač in po poklicu sem inženirka živilstva in prehrane in diplomirana organizatorka v turizmu. Že kot majhna punčka sem rada vihtela po kuhinji in nosila lonce in kuharske pripomočke, študij mi je podaril svoje, kako lahko pomagam ljudem, kako lahko s hrano in zdravim načinom življenja sami poskrbijo za svoje dobro počutje in si ohranijo zdravje, to mi je skozi dajalo vedno znova in znova novi zagon.

  Kot referenco lahko navedem tudi, da je moje delo v vrtcu, kot organizatorka prehrane in zdravstveno higienskega režima s skupnim povezovanjem staršev, vzgojiteljic in vseh zaposlenih v vrtcu dosegla preobrazbo prehranjevalnih navad otrok, izboljšala njihovo zdravje, rezultat celostnega pristopa. 

  Veliko mi pomeni, ko znajo ljudje ceniti tvoj trud in tvoje delo. Dela mi vsekakor ne zmanjka. Svoje znanje sem delila v čudovitih ekoloških trgovinicah. Zadovoljila sem potrebe, želje in pričakovanja ljudi. Najlepše darilo – je zadovoljen nasmeh, pohvala ter vračanje v trgovinico. 

  Trenutno se posvečam mojemu sinčku, se neizmerno crkljava in seveda veliko gibava v naravi, doma pa skozi nekaj dobrega spečeva in ustvarjava, ter migava. Res so dnevi polni dejavnosti in kulinarike. 

  Za mojim delom res stoji veliko truda in vložene energije in prilagajanja,  a na koncu odtehtajo zadovoljni in srečni starši,  mamice in seveda nasmejani otroški obrazi, ki ti vse to poplačajo in zahvale, ki pridejo. Želim pa pomagati, da bomo znali otrokom vcepili zdrave prehranjevalne navade za vse življenje.  Zdrava kuhinja za dojenčke in malčke je prednost ekološke hrane.  

  Vsekakor pa sem dejavna tudi na drugih področjih pišem za različne portale, pojavljam se po televiziji, sedaj v situaciji kjer smo seveda manj, pa tudi pišem za časopise različne tematike. 

  Nudim pa individualna strokovna prehranska svetovanja: za posameznike, ki bi radi izboljšali svoje prehranske navade, za posameznike, ki imajo zaradi različnih bolezenskih stanj posebne prehranske potrebe in zahteve za otroke vseh starosti, saj je od prehrane odvisen tudi njihov razvoj, za nosečnice in doječe matere, ki s svojo prehrano skrbijo tako za svoje, kot otrokovo zdravje, za profesionalne in rekreativne športnike, ker z ustrezno prehrano lahko zmorejo več in bolje, za posameznike, ki bi radi izgubili in pridobili kilograme. 

  Izvajam izobraževanja v obliki predavanj in praktičnih delavnic za organizirane skupine, društva, ustanove. Tudi za dietno prehrano vrtci, šole, zdravilišča in druge institucije.

  Marjetka Kovač
  www.zdravahranaotrocka.si