Ko se zaljubljenemu paru pridruži tretji član, se ničkolikokrat sliši, da starši najdejo čas zase šele, ko otrok zaspi. In to je za vsakega starša dragocen čas, ki ga ima zase, za partnerja ali druženje s prijatelji, velikokrat tudi za zamujena gospodinjska opravila. Da boš ta čas preživela kar se da mirno in kakovostno, si omisli elektronsko varuško. Ker bo med spanjem namesto tebe bdela nad dojenčkom, bo hitro postala tvoja najboljša prijateljica, na katero se boš lahko zanesla vedno in povsod. 

Mamica Maja z dojenčico Luno na video varuški. Vir: Maja Pinterič

Rešitev za brezskrbne trenutke mladih staršev

Elektronska varuška za otroka je naprava, ki staršem omogoča poslušanje zvoka ali gledanje svojega otroka preko zaslona, medtem ko se ta nahaja v drugi sobi. Če so nekdaj bile priljubljene avdio oz. zvočne varuške, pa se v času napredne tehnologije vse več staršev raje odloča za video varuške, s katerimi otroka tako sliši kot vidi hkrati. Prednost video monitorja omogoča, da otroka preveriš brez da vstopiš v sobo in motiš njegov spanec, obenem pa lahko hitro opaziš tudi, če ga pestijo kakšne težave, na primer slab spanec, polna plenička ali morda, nikoli ne veš, če malček želi splezati iz postelje ipd. 

Nekatere elektronske varuške delujejo dvosmerno, tako da lahko preko nje otroka v drugi sobi nagovoriš, pomiriš in če si uspešna, tudi uspavaš. Video varuške pa niso priročne samo za spremljanje dojenčkovega spanca, temveč so uporabne tudi čez dan, saj lahko preko njih spremljaš otroško igro v eni sobi, medtem ko si sama zaposlena z opravili v drugem prostoru.  

Z video varuško FreeON Aria lahko otroka v drugi sobi poslušaš in gledaš hkrati.

Kako izbrati dobro elektronsko varuško? 

Na trgu obstaja veliko različnih elektronskih varušk z različnimi funkcionalnostmi. Preden se odločiš zanjo, razmisli, kaj potrebuješ in poglej ponudbo. Ali bo zadostovala avdio varuška, ki prenaša samo zvok ali potrebuješ video varuško, s katero boš imela otroka ves čas na očeh? Poleg tega sta ključnega pomena še doseg delovanja in trajanje baterije. Če boš elektronsko varuško nesla na drug konec hiše, na teraso ali vrt, naj ima čim daljši domet. Da boš lahko brezskrbna več ur ali dni, brez da bi morala napolniti baterije, pa je pomembna tudi njihova zmogljivost. 

Poleg teh treh osnovnih kriterijev, ki bi morali biti prvi pogoj za izbor elektronske varuške, pa se lahko razvajaš tudi z dodatnimi funkcionalnostmi, ki ti jih nudijo elektronske varuške domače blagovne znamke za otroke FreeON. Njihova video varuška FreeON Aria ti poleg 200-metrskega dosega in polnjenja preko USB nudi tudi možnost dvosmernega komuniciranja, predvajanja uspavank oz. klasične glasbe, infrardeči nočni vid, visoko resolucijski monitor, nastavitvljiv kot kamere in številne možnosti nastavljanja opozoril, medtem ko se lahko avdio varuška FreeON Lora pohvali z USB polnjenjem, kar 300-metrskim dosegom, visoko občutljivim mikrofonom za sprejem zvočnih signalov ter nočno lučko. 


FreeON je slovenska blagovna znamka otroške opreme, na trgu prisotna že od leta 2010. Njihova široka ponudba obsega različne otroške pripomočke za dojenčke in malčke – od vozičkov, posteljic, avtosedežev, gugalnikov, ležalnikov in stolčkov za hranjenje do tekstilnih izdelkov, previjalnih blazin, pripomočkov za varnost otroka in številnih drugih. Njihove izdelke najdete v prodajalnah Baby Center. 


Nepogrešljiv pripomoček za otroka 

Starši imamo radi svoje otroke in uživamo v času z njimi, vendar težko kaj prekosi tisti zmagoslavni občutek, ko daš otroka po dolgem dnevu spat, se usedeš na teraso in uživaš v miru in tišini. Avdio in video varuške za otroke so ena izmed najboljših pogruntavščin in najbolj uporabnih pripomočkov. Z njeno pomočjo se boš lahko popolnoma sprostila in v miru posvetila svojim opravilom, medtem ko bo otrok mirno spal v drugi sobi. 

Če je še nimaš, je zdaj odličen čas, da si jo omisliš in olajšaš že tako izzivov polno starševstvo. Poišči jo v spletni ali fizični trgovini z otroško opremo Baby Center ali v drugih prodajalnah z bolje založenimi oddelki otroške opreme.  

Namig: Knjižica nasvetov Nosečka, ki jo izdaja Baby Center preseneča s številnimi ugodnostmi za bodoče mamice in starše v pričakovanju. Pobrskaj in izkoristi ugodnost tudi na varuško FreeON.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki