Izpadanje las po porodu je pogost pojav, ki zadeva veliko žensk. Čeprav ni edini simptom, ki ga lahko doživite v tem obdobju, je zagotovo eden izmed najbolj opaznih. Seveda pa to, da niste sami, verjetno še pravzaprav ni pomiritev za vas. Ali se bo prekomerno izpadanje las ustavilo ali je to nekaj, s čimer boste morali odslej enostavno živeti?

Zakaj lasje odpadajo po porodu?

Izpadanje las po porodu je pogosto povezano s hormonskimi spremembami v telesu. Med nosečnostjo hormoni pogosto poskrbijo, da so lasje bolj bujni in sijoči. Po porodu se raven hormonov spremeni, kar lahko vodi do povečanega odpadanja las. To je pogosto le “normalizacija stanja”, saj se lasje postopoma vračajo v stanje, kot so bili pred nosečnostjo. Vendar pa je to obdobje lahko za mnoge ženske zelo stresno, saj se spopadajo z mnogimi drugimi spremembami in izzivi.

Kdaj se bo odpadanje las ustavilo?

Večinoma se stanje izboljša najpozneje do otrokovega prvega rojstnega dne. V mnogih primerih se izboljšanje pojavi veliko prej, brez potrebe po posebnih ukrepih. Kljub temu je razumljivo, da želite vedeti, kako pospešiti ta proces in kaj lahko storite, da se počutite bolje.

Kaj lahko storite?

Čeprav posebni ukrepi niso nujno potrebni, lahko z nekaj preprostimi koraki zmanjšate odpadanje las:

  1. Prehranska dopolnila: Poskrbite za zadosten vnos vitaminov, zlasti iz skupine B, ki so pomembni za zdravje las. Nekateri strokovnjaki priporočajo tudi dodatke, kot so biotin in železo.
  2. Nežna nega: Umivajte lase le, ko je to nujno potrebno, in uporabljajte kvaliteten šampon in balzam ter glavnik s širokimi razmiki med zobmi.
  3. Izogibajte se škodljivim praksam: Izogibajte se uporabi gumic, sušilnikov za lase, likalnikov in kodralnikov. Če je možno, se odpovejte tudi barvanju las.
  4. Naravna sredstva: Nekatere ženske prisegajo na uporabo naravnih olj, kot so kokosovo olje in ricinusovo olje, za nego lasišča.
  5. Stres: Stres lahko dodatno poslabša situacijo, zato je pomembno najti načine za sprostitev, kot so meditacija, joga ali preprosto sprehodi na svežem zraku.

Kdaj obiskati zdravnika?

Če se stanje ne izboljša ali če opazite druge simptome, ki nimajo jasnega vzroka, je priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom. V nekaterih primerih lahko odpadanje las kaže na druge zdravstvene težave, kot so anemija ali težave s ščitnico.


Naša rešitev: Revalid švicarska nega las

Svoje lase in lasne mešičke lahko s pravilno nego okrepiš že med nosečnostjo, z uporabo šampona švicarske znamke Revalid. Če boš po porodu kljub temu opazila prekomerno izpadanje las, nego las okrepi še z Revalid serumom, s katerim lahko v 3 mesecih zraste do 28.000 novih las. Z izdelki Revalid, ki so jih razvili strokovnjaki iz Švice, bodo tvoji lasje spet zasijali v vsej svoji lepoti, ti pa boš ponovno samozavestna in srečna.

Revalid kupiš tu >

Izpadanje las po porodu je sicer neprijetno, vendar večinoma začasno. S pravilno nego in morebitnimi prehranskimi dopolnili lahko stanje izboljšate. Če pa se težave nadaljujejo, je smiselno obiskati zdravnika. Pomembno je, da se v tem obdobju posvetite tudi sebi, ne samo svojemu novorojenčku, saj je vaše dobro počutje ključno za zdravje celotne družine.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki