Pričakujete otroka in že razmišljate o tem, kako lahko čim prej po rojstvu začnete zanj varčevati? Razmislite o sklenitvi zavarovanja Fleks za otroke, ki vam omogoča dolgoročno varčevanje za otrokovo prihodnost, hkrati pa boste s tem zavarovani tudi starši. 

Skrb za otrokovo prihodnost

Vsak starš si želi, da bi lahko svojemu otroku omogočil čim lepšo prihodnost, da bi bil zdrav, da bi pridobil dobro izobrazbo in službo, bil uspešen in s tem tudi samostojno zaživel. A vse to žal ni povezano le z otrokovimi talenti in vašimi prizadevanji za njegovo čim lepšo prihodnost, temveč tudi z vašimi finančnimi zmožnostmi ter nekaterimi nepredvidljivimi dogodki. 

Rano zato je priporočljivo, da že v zgodnjem obdobju otrokovega življenja začnete z varčevanjem za njegovo prihodnost. Na ta način se bo do takrat, ko mu bodo privarčevana sredstva prišla najbolj prav, le teh nabralo kar nekaj. To vam omogoča naložbeno zavarovanje Zavarovalnice Triglav Fleks za otroke. 

Fleks za otroke

Fleks za otroke ima naložbeni račun, na katerem se zbirajo in plemenitijo sredstva, ki jih vanj vplačate. Na ta način lahko otroku pomagate pri uresničevanju najpomembnejših življenjskih ciljev, kot so šolanje, športno ali glasbeno udejstvovanje in osamosvojitev. Poleg rednega mesečnega vplačevanja lahko rast privarčevanih sredstev pospešite in povečate tudi z dodatnimi vplačili, npr. ob rojstnem dnevu ali drugih pomembnih prelomnicah v otrokovem življenju. Poleg tega lahko vanj vplačujejo tudi babice in dedki ter drugi sorodniki, če želijo.

Privarčevana sredstva so dostopna s predujmom (delnim izplačilom sredstev) in odkupom. Do otrokovega 26. leta boste zavarovanje upravljali skupaj z njim, saj je za predujem ali odkup potrebno soglasje zavarovane osebe. Od takrat dalje pa bo lahko odločitve glede izplačil z naložbenega računa sprejemal samostojno.

Zavarovani ste tudi starši

V okviru zavarovanja Fleks za otroke pa ste zavarovani tudi starši (oz. druga odrasla oseba npr. boter, sorodnik …), in sicer za primer smrti z zajamčeno zavarovalno vsoto. Na ta način je poskrbljeno za vašega otroka tudi, če bi se vam kaj zgodilo.

Če zavarovana oseba med trajanjem zavarovanja umre, se zbrana sredstva na naložbenem računu oziroma zajamčena zavarovalna vsota, če je ta višja od zbranih sredstev, namreč prenese v naložbeno strategijo s konzervativno naložbeno politiko. Hkrati pa je zavarovalec (otrok) oproščen plačevanja nadaljnjih premij, dodatno nezgodno zavarovanje v okviru Fleksa za otroke pa ob tem preneha.

Če je otrok ob smrti zavarovane osebe mlajši od 26 let, lahko zahteva (sam oziroma do 18. leta njegov zakoniti zastopnik) izplačevanje mesečne rente, ki se izplačuje do meseca, v katerem dopolni 26 let. Od dopolnjenega 26. leta pa lahko o načinu izplačila sredstev odloča samostojno.

Koliko pa bi potrebovali vaši najbližji, če bi se vam kaj zgodilo? Priporočljivo zavarovalno vsoto za vas in vašo družino si lahko hitro in enostavno izračunate s spletnim testom.

Zavarovanje za celo življenje

Kot pove že ime samo, je Fleks za otroke fleksibilno zavarovanje in se prilagaja otrokovim različnim življenjskim obdobjem, potrebam in ga zato lahko ima vse življenje.

Ko dopolni 26 let, lahko tako na polici prevzame vlogo zavarovane osebe za primer smrti (menjava zavarovane osebe), v kateri je bila do takrat druga odrasla oseba, in nadaljuje zavarovanje. 

Po želji pa lahko zavarovanje tudi prilagodi ter vanj vključi dodatna zavarovanja, tako da bo ustrezalo njegovim potrebam in ciljem. Poveča lahko tudi zajamčeno zavarovalno vsoto, in sicer v primeru, da dobi otroka, sklene zakonsko zvezo oziroma živi v zunajzakonski skupnosti, kupi nepremičnino, najame dolgoročni kredit za nakup nepremičnine ali izkaže stroške šolanja.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki