Če se je vaša družina v zadnjem letu razširila za novega člana, pa verjetno nestrpno čakate, da začnete skupaj raziskovat naravo, ki jo bo vaš malček prvič začel spoznavati. Morske vragolije, izleti v hribe, raziskovanje domačih in daljnih krajev … vse to in še več nas čaka v prihodnjih mesecih.

Se sprašujete, kdaj je primerno z dojenčkom prvič na pot? Odločitev o tem, kdaj je primeren čas za potovanje z malčkom, se starši odločijo sami. Seveda je odvisen tudi izbor lokacije, v tujini in bolj eksotičnih destinacijah se moramo pozanimati o zdravstvenih razmerah in morebitnih boleznih, s katerimi se lahko srečamo. Lokacijo, katero želite obiskati, temeljito preučite, preden se odpravite na pot. Da pa bo potovanje z dojenčkom ali majhnim otrokom enostavneje, nikar ne pozabite naslednjih stvari:

  • Torba z najljubšimi igračami. Z njimi se bo lahko kadarkoli igral med potovanjem, nikar pa ne pozabite tudi na kakšno knjigo pravljic, ki vam bo pomagala pri uspavanju vašega malčka
  • Nosilka. Ta je zelo praktična za pohajkovanje po mestu z majhnim dojenčkom, v njej skoraj vsak dojenček zaspi v sekundi. 
  • Voziček: naj bo kar se da lahek in hitro zložljiv – voziček marela 
  • Potovalna lekarna. Posvetujte se s pediatrom in skupaj sestavite paket prve pomoči, saj boste tako imeli najnujnejša zdravila takoj pri roki. Obvezna potovalna lekarna naj vsebuje tudi mazila z UV zaščito. 
  • Voda in prigrizki. Spakirajte najljubše prigrizke in dovolj tekočine.

Preberi še: Kako z najmlajšimi v hribe

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki