Topli dnevi so tukaj, marsikdo pa že nestrpno pričakuje poletno dopustovanje. Sicer se je letošnja pomlad začela povsem drugače, kot smo pričakovali, ampak se bomo lahko ponovno odpravili na družinske izlete in oddih. 

Če se je vaša družina v zadnjem letu razširila za novega člana, pa verjetno nestrpno čakate, da začnete skupaj raziskovat naravo, ki jo bo vaš malček prvič začel spoznavati. Morske vragolije, izleti v hribe, raziskovanje domačih in daljnih krajev … vse to in še več nas čaka v prihodnjih mesecih.

Se sprašujete, kdaj je primerno z dojenčkom prvič na pot? Odločitev o tem, kdaj je primeren čas za potovanje z malčkom, se starši odločijo sami. Seveda je odvisen tudi izbor lokacije, v tujini in bolj eksotičnih destinacijah se moramo pozanimati o zdravstvenih razmerah in morebitnih boleznih, s katerimi se lahko srečamo. Lokacijo, katero želite obiskati, temeljito preučite, preden se odpravite na pot. Da pa bo potovanje z dojenčkom ali majhnim otrokom enostavneje, nikar ne pozabite naslednjih stvari:

  • Torba z najljubšimi igračami. Z njimi se bo lahko kadarkoli igral med potovanjem, nikar pa ne pozabite tudi na kakšno knjigo pravljic, ki vam bo pomagala pri uspavanju vašega malčka
  • Nosilka. Ta je zelo praktična za pohajkovanje po mestu z majhnim dojenčkom, v njej skoraj vsak dojenček zaspi v sekundi. 
  • Voziček, ki naj bo kar se da lahek in hitro zložljiv – voziček marela 
  • Zdravila. Posvetujte se s pediatrom in skupaj sestavite paket prve pomoči, saj boste tako imeli najnujnejša zdravila takoj pri roki. Obvezna potovalna lekarna naj vsebuje tudi mazila z UV zaščito. 
  • Voda in prigrizki. Spakirajte najljubše prigrizke in dovolj tekočine.
  • Zdravstveno in nezgodno zavarovanje, s katerim boste poskrbeli za varnost in preventivo tudi na potovanju. Zakaj je nezgodno zavarovanje za malčka pomembno, nam je zaupala Špela Rogelj, zavarovalna zastopnica Merkur zavarovalnice, ki je za svoja otroka tudi sama sklenila zavarovanje Merkur otroci.  

“Sama sem mamica dveh majhnih otrok in ko pomislim na njuno varnost, mi je izredno pomembno to, da imata moja otroka kakovostno nezgodno zavarovanje. Zakaj? Ker v primeru hujše poškodbe z ugotovljeno invalidnostjo ali v primeru hujše otroške bolezni žal nimam zagotovljenih finančnih sredstev, ki bi mojemu otroku zagotovila kar najboljšo oskrbo, ki bi jo v danem trenutku potreboval. Zato tukaj nastopi zavarovalnica, v mojem primeru Merkur zavarovalnica, saj sem želela za svoje otroke le najboljše in tako sklenila zavarovanje Merkur otroci, ki je namenjen otrokom in mladim, ki so ob sklenitvi zavarovanja stari med 0 in 27 let,” pravi Rogljeva.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki