Pomlad je čas prebujanja narave in novih začetkov, prav tako pa je čudovit čas za nosečnice, saj so dnevi daljši, temperature prijetne, a še ne prevroče. Da bi bila nosečnost še bolj sproščujoča in prijetna, je pomembno, da se nosečnice dobro pripravijo na to obdobje. V tem članku bomo govorili o tem, kaj ne sme manjkati v pomladni nosečniški torbici, da bo nosečnica vedno pripravljena na vse.

Vlažilna krema in balzam za ustnice

💧 Nosečniški hormoni lahko povzročijo suho kožo, zato je pomembno, da imate pri roki vlažilno kremo, ki bo vašo kožo nahranila in navlažila. Prav tako ne pozabite na balzam za ustnice, saj so te med nosečnostjo še posebej občutljive in nagnjene k suhosti.

Sončna krema

☀️ Pomladni sončni žarki so lahko zelo močni, zato je nujno, da v torbici vedno nosite sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Ne pozabite nanesti sončne kreme na obraz in roke, saj je koža med nosečnostjo še posebej občutljiva na sonce.

Pastile proti slabosti

🍬 Nosečniška slabost je pogosta težava, ki se lahko pojavi kadarkoli čez dan. Za lajšanje slabosti imejte v torbici vedno pri roki pastile z izvlečkom ingverja ali žvečilne z okusom mete. Ingver in meta sta naravna sredstva, ki pomagata ublažiti slabost in prebavne težave.

Steklenička z vodo

💦 Nosečnice potrebujejo več tekočine kot običajno, zato je pomembno, da imate vedno pri roki stekleničko ali termosko z vodo. Priporočamo termo opcijo, ki nudi ohranja vodo hladno tudi v največji vročini. Če pa rada piješ topel čaj, pa bo ohranila toploto. Tako se boš izognila dehidraciji in poskrbela za dobro počutje sebe in svojega nerojenega otroka.

Prigrizki

🍏 Med nosečnostjo se poveča potreba po energiji, zato je dobro, da imate v torbici vedno kakšen zdrav prigrizek, kot so oreščki, suho sadje, krekerji ali sveže sadje. Tako se boste izognili padcu energije in lakoti med dnevom.

Brezžični polnilec za telefon

🔋 Med nosečnostjo se lahko zgodi, da boste več časa preživeli na zdravniških pregledih ali v čakalnicah. Da vam ne bo zmanjkalo baterije na telefonu, imejte v torbici vedno pri roki brezžični polnilec. Tako boste lahko poslušali glasbo, brali knjige ali brskali po spletu, ne da bi vas skrbelo, da vam bo zmanjkalo energije.

Vlažilni robčki

🧻 Vlažilni robčki so nepogrešljiv pripomoček v nosečniški torbici, saj so odlični za čiščenje rok, obraza in drugih predelov telesa, ko niste v bližini vode in mila. Prav tako so priročni za brisanje madežev s svojih oblačil ali čiščenje površin, na katerih želite sedeti ali se nasloniti. Enake robčke boš redno morala imeti tudi v torbi za dojenčka.

Šola za starše na tvojem telefončku

📱 Nosečnost je čas, ko se bodoče mamice učijo o materinstvu, razvoju otroka in pripravah na prihod novorojenčka. V letu 2023 je na voljo veliko spletnih virov, ki jih lahko enostavno dostopate prek pametnega telefona. Obišči spletno stran Šola za starše, ki ti bo ponudila številne koristne informacije, nasvete in priporočila strokovnjakov. Tako boš lahko kadar koli in kjer koli izkoristila proste trenutke za učenje in pridobivanje dragocenih znanj o materinstvu. Ne pozabi, da je znanje moč, zato je dobro biti pripravljena in informirana o vsem, kar se tiče nosečnosti in materinstva.


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki