Teden Otroka® je poseben program, ki ga že od leta 1954 organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Program je namenjen osveščanju in izobraževanju o vprašanjih, povezanih z otroki in mladostniki.

Osrednja tema: Zakaji in zatoji radovednosti

Radovednost je temeljni kamen razvoja in učenja. Je sila, ki nas vodi k raziskovanju neznanega, k odkrivanju novih svetov in k pridobivanju novih znanj. Otroci so izjemno radovedni in željni spoznavanja sveta, zato je ključnega pomena, da to radovednost podpiramo in spodbujamo.

Programi in aktivnosti

Teden otroka® vsako leto prinaša raznolike in bogate programe, ki vključujejo ustvarjalne delavnice, predstave, druženja in številne druge prireditve. Te aktivnosti so zasnovane tako, da otrokom omogočajo, da razvijajo svoje sposobnosti, talente in ustvarjalnost v varnem in spodbudnem okolju.

Več o programu si preberi tu >

Ambasador Tedna otroka® 2023: Miha Kos

Miha Kos, ambasador letošnjega Tedna otroka®, poudarja, da je radovednost ključna za preživetje in napredek človeštva. Radovednost je izvor ustvarjalnosti, inovacij in podjetništva. Miha Kos opozarja na pomen ustvarjanja okolja, kjer so napake sprejemljive in celo zaželene, saj so priložnost za učenje in osebni razvoj.

Pomen radovednosti

Radovednost je gonilo odkritij in spoznanj. Je pot do novih znanj in izkušenj, zato je pomembno, da jo ohranjamo in negujemo skozi celo življenje. Radovednost je tudi temelj samoraziskovanja in spraševanja, ki pa ju sčasoma pogosto izgubljamo. Ko prenehamo biti radovedni, se konča tudi naša želja po novem znanju in osebnem razvoju.

Vloga radovednosti v izobraževanju

Radovednost igra ključno vlogo v izobraževalnem procesu. Otroci, ki so radovedni, so bolj motivirani za učenje, bolje razumejo in si zapomnijo novo snov. V šolah in doma je pomembno, da ustvarjamo okolje, ki radovednost podpira in spodbuja, saj to vodi k boljšim učnim izidom in osebnemu razvoju.

Teden otroka® 2023 je priložnost, da poudarimo pomen radovednosti in kako lahko spodbujamo otrokovo željo po raziskovanju in učenju. Z različnimi aktivnostmi in programi želimo otrokom omogočiti, da razvijajo svojo radovednost in odkrivajo svet okoli sebe. Je čas, ko se osredotočimo na to, kako lahko skupaj gradimo boljšo prihodnost za naše otroke.

Posebna Ponudba: Šola za Starše

V čast Tedna Otroka® 2023 smo pripravili posebno ponudbo za naš program Šola za starše. Cena programa je znižana iz 120 EUR na samo 99 EUR! Da bi izkoristili to izjemno ponudbo, uporabite kodo OTROK ob nakupu.

Povezava do programa: Šola za Starše

Pohitite! Akcija je aktualna le od 1. do 7. oktobra 2023. Ne zamudite priložnosti za pridobitev dragocenih znanj in veščin, ki vam bodo pomagala na poti starševstva.


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki