Sem ena tistih mamic, ki se izogibajo raznim dodatkom v prehrani, zdravilom s čudežnimi učinki in drugim preparatom, ki obljubljajo veliko za še več denarja. Prepričana sem, da se z zdravo prehrano kurativno in preventivno rešujejo vse fizične in psihične tegobe, ampak včasih pride prav kakšna pomoč. V pričakovanju drugega otroka, naporni nosečnosti in dnevni skrbi za malčka sem se odločila, da je čas nadgradnjo dnevne prehrane pri vsaj enem družinskem članu.

Za Enterosgel sem se tako odločila po tehtnem premisleku, raziskavi in povpraševanju, prepričalo pa me je priporočilo tistih, ki so ga preizkusili. Po posvetu s partnerjem je padla odločitev, da ga svojemu atopijskemu dvoletniku ponudiva tudi midva.

Ta oblika dermatitisa je bil pri otroku ugotovljena pri treh mesecih in se zdi, da je eden tistih srečnežev, ki ga bo kmalu prerasel, a mu/nam vseeno prepogosto krati spanec. Dermatitis pri njem izzove izjemno suha koža in nekatera olja in kreme s parfumi (no, večina teh), k razdraženosti, ki se najprej pojavi na gležnjih in za koleni pa skoraj vsakič pripomore tudi kopanje. Kopanje v banjici, ki ga večina otrok tako obožuje, a naše kopanje je bilo omejeno na enkrat na teden in posebne priložnosti. Seveda si v dveh letih niti na bazen nismo upali. No, to se bo kmalu spremenilo!

Sedaj lahko o teh težavah govorim v pretekliku. Z velikim optimizmom glede učinka Enterosgela smo ob njegovi uporabi uvedli tudi vsakodnevno kopanje, po kopanju pa uporabili kar dišeče olje ali mleko za telo. Že po dveh tenih bi lahko poročala, da od uporabe gela nobenega izpuščajčka ni bilo zaznati pri otroku in tako nobenega praskanja ali neprespane noči zaradi srbečice ni bilo. Naključje ali ne, a dejstvo je, da sva v tem času s partnerjem prebolela angino in trebušni virus, medtem ko je bil otrok (najverjetneje) le prenašalec teh bolezni. Funkcija Enterosgela, kot sem izvedela po spletnem brskanju, je namreč vezanje in potem izločanje (tudi) virusov iz telesa.

A vendar ni šlo brez zapletov. Enterosgel smo začeli uporabljati pred velikonočnimi prazniki, takrat se je že mudilo, saj je ob aprilski vremenski ohladitvi dermatitis ponovno izbruhnil. Uporabo smo začeli takoj, ampak je bilo predpisano doziranje skoraj nemogoče upoštevati ob otrokovih navadah in dnevnem ritmu, zato sem ga ob posvetovanju in nasvetih kontaktnih oseb nekoliko prilagodila. Ta je bila potrebna zato, ker Enterosgel, za razliko od ostalih otroških sirupov, ki s svojo sladkostjo kar zasvojijo najmlajše, nima dodanih sladil, njegova sestava pa je nekoliko peskasta. Je, tako kot tudi ime pove, gel. Zato ga je treba zmešati z vodo, a moj malček izjemno malo pije pa še to bolj v vrtcu in zvečer. Tako sem po najrazličnejših poizkusih ‘prodaje’ Enterosgela svojemu otroku prišla do naslednjega recepta (pri drugih otrocih bo treba verjetno poseči po drugih metodah, a vredno je poiskusiti tudi to):

Predpisane tri doze gela sem razdelila na jutranjo in večerno, k vsaki pa sem dodala dve žlički soka, premešala in vlila v žličko za sirup. Tako je otrok kar čakal, da ga zaužije. Sok še zdaleč ni idealna rešitev, a te štiri žličke domačega ali bio soka dnevno so vredne učinka.

V pričakovanju novorojenčka ob vrtčevskem malčku je namreč zame, kot mamico olajšanje je vedeti, da obstaja preventiva za bolezni, ki bi ogrozile novega družinskega člana ali kateregakoli člana vsaj v začetnem obdobju. Z Enterosgelom sem zelo zadovoljna in ga priporočam vsaki mamici!


Preberi še:


Avtor: Monika Baša, www.monikabasa.com

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki