Decembra 2014 se je rodila moja prva zvezdica. Sreča je bila nepopisna. Dojenje nama je steklo, bilo je vse super in fajn, dokler hčerka ni dopolnila dva meseca. Nato se je začelo.

Nekega jutra sem na trebuhu zagledala živo rdeče lise. Kar žarele so. Jo obrnem na trebuh, enako na hrbtu. Naredila sem celo paniko – kaj se z njo dogaja? Prvič sem videla kaj takega. Šli smo takoj do zdravnika, ta nas je napotil na dermatološko kliniko. Tam je osebje res prijazno (ali sem pa imela samo jaz tako srečo), takoj so mi razložili kak se dogaja z hčerko. Imamo ATOPIJSKI DERMATITIS.

Groza, alergije, vse mogoče mi je šibalo po glavi. Kaj sedaj? Za testiranja je še premajhna, rezultati bi bili lažno negativni. Odločili smo se, da bomo počakali in če ne bo bolje, bomo dali kri in naredili vse potrebne teste. Hčerka je dobila je hladilno mazilo z 10% olivnega olja, ki ga naredijo v lekarni, Fenistil kapljice 2x na dan po par kapljic (ne spomnim se več točnega števila), in še eno kremo s kortikosteroidi (izrecno samo tri dni mazati) in samoplačniško šampon za umivanje La Roche Posay Lipikar Syndet AP+.

Sledila sta dva mučna meseca. Rezultat vsega, ni bilo nič bolje. Ker sem dojila, sem po dveh mesecih dobila tako strogo dieto, da sem po 14 dneh tako zbolela, da sem se komaj nazaj sestavila. Da ne govorim o izgubi mleka s to dieto. Hčerka še vedno nič boljša.

Nato sem brala različne forume in zasledila, da je neka mamica napisala, da je svojega otroka kopala v vodi, ki ji je dodala jabolčni kis. Nato največje ekceme namazala s Sudocrem in čez vlažilno kremo, katero otroku odgovarja. V našem primeru je bila to Becutan krema. Preizkusila sem tudi to. In naj vam povem, da smo po treh dneh bile bistveno boljše in po enem tednu so ekcemi skoraj izveneli.

Delali smo po točnem postopku: vsak večer v banjico natočili vodo + dva pokrovčka domačega jabolčnega kisa, nato sprali s šamponom od Lipikarja, namazali s kremo Sudocrem in čez Becutanovo kremo.

Ko smo imeli kontrolo na dermatološki skoraj niso mogli verjeti svojim očem. Resnično nam ni pomagalo nič drugega kot to, pa verjemite preizkusila sem skoraj vse.

Danes je stara 3 leta in kadar se nam AD ponovi (pa še to je redko- največ kadar je cvetni prah na pohodu), to delamo tri dni in ne rabimo niti Claritina. Resnično sem vesela, da sem našla nasvet te mamice, ker je rešila kožo moji hčerki. In upam, da vsi tisti, ki se borite z AD, da vam bo moja izpoved prišla prav, tako kot je meni.

Srečno <3

Članek ni sponzoriran.


Avtor: Urška Virant, Moj sanjski poklic je mamica.

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki