Z velikim veseljem naznanjamo izdajo otroške slikanice Martinček Pobalinček in sicer gre za dobrodelno otroško knjigo o kuščarici, ki je nastala po resnični zgodbi bratca, kateremu je knjiga tudi posvečena.

Glede na to, da je Nejc otrok s posebnimi potrebami in težko govori ali piše, dogodivščine ni mogel deliti z drugimi, zato sem zgodbo napisala v njegovem imenu.

Pravljica pripoveduje o radovednosti in odkrivanju sveta, pri čemer pa je potrebno biti previden in ne pozabiti na svoje korenine, dom, družino in prijatelje.

Knjiga opisuje življenje in navade primorske kuščarice, opozoriti pa želi na pomembnost ohranjanja te zaščitene živalske vrste in povezanosti človeka z naravo na splošno. Primerna je za otroke vseh starosti, saj jo kot majhni otroci samo listajo in opazujejo živobarvne ilustracije, kasneje pa jo lahko tudi prebirajo. Na koncu sledi strokovna razlaga, ki tudi starejšim pomaga razumeti določene posebnosti te ljubke živalice.

Celoten izkupiček od prodaje bo namenjen kardiološkemu oddelku Pediatrične klinike in varstveno delovnemu center Sonček, ki v okviru zveze za cerebralno paralizo zaposluje invalide.

Ti dve ustanovi sem izbrala zato, ker sta tesno povezani z življenjem Nejca – dvakrat je namreč že bil operiran na srcu, zato si tudi želim kupiti novo EKG napravo, zadnja leta pa dnevno obiskuje center Sonček, zato želim njemu in ostalim varovancem izboljšati pogoje za bivanje in delovanje.

Pri nastanku je sodelovalo tudi Herpetološko drustvo Slovenije in Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, ki podpirate tovrstna izobraževalna gradiva.

S knjigo želimo vzpodbujati bolj kvalitetno preživljanje časa z otroki, pa naj bo to v naravi ali preko branja knjig.

Vabljeni tudi, da nas spremljate na Martinčkovi FB strani: FB Martinček pobalinček

Urša in Nejc Fister


Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki