Imamo mame dejansko vse svoje otroke enako rade?
Ne delamo nobenih razlik?
Nimamo svojega ljubljenčka?
Težko je na to odgovoriti, je tako?

Meni osebno zelo zanimiva tematika in h krati za vsako mamo zelo težka. Ne želimo biti slabe mame in to tudi nismo, v to sem prepričana. A nas slaba vest privede do tega, prav zaradi takšnega razmišljanja, o katerem pišem sama.

Svojima otrokoma redno povem da ju imam zelo rada in takrat se oglasi starejša hči, katera jasno in glasno vpraša: “Ali imaš mene bolj rada?”

Kaj sedaj, mama kot mama: “Ne, oba imam enako rada.”

Takrat imam v glavi tisoč vprašanj: “Govorim resnico?”

Sama ne želim delati razlik. Doma imam 9 mesecev starega sina in skoraj 5 let staro hčerko in lahko rečem, da ju imam neizmerno rada, vendar vsakega na svoj način. Iskreno lahko rečem, ko sem rodila hči sem bila nora na njo, mislila sem da sem spoznala res tisto pravo, resnično ljubezen, a se je ob porodu sina izkazalo malo drugače. Mama in sin, to je tista prava vez, prav kemija, zaradi katere sem res presrečna in tudi on je bolj navezan name, kot pa je bila v istem času hči. Je večji crkljivček in to naju še bolj veže.

Ne me obsojat, saj sem prepričana, da enako čuti veliko mamic.

Trudim se, na vse možne načine, da bi bila obema enako na voljo, da bi obema nudila brezpogojno ljubezen in da bi jo oba enako čutila. Včasih mi uspe, včasih preprosto ne in zato se ne krivim, saj vem da se trudim.

Velikokrat se najdem v situacijo, ko vanjo skoči gospa Slaba vest. Pride dan, ko mi ne uspe večji hčerki podariti kanček svojega časa in takrat se pogosto obsojam, sekiram in večino časa me spremlja slaba vest. Kim je hitro užaljena in to me boli, čeprav se tolažim, da kot mama dajem vse od sebe.

Mame smo vsemogočne in za svoje otroke bi naredile prav vse in če se včasih izkaže, da imamo enega otroka malenkost rajše kot druge, ni prav nič narobe. Še vedno smo krasne mame in v to ne bi smele dvomiti.

Mame, glave gor!


Avtor: Aleksandra Šefran, www.modernamama.si

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki