Moje ime je Ana Rozman. Po poklicu sem novinarka na Radiu Slovenija, sicer pa sem tudi pisateljica in certificirana učiteljica Joge plesa (Shakti dance®).

Pri 35-ih letih sem prvič postala mama, kar me je pretreslo do te mere, da sem se odločila o tem napisati knjigo. Prvo leto materinstva, vključno z nosečnostjo je posebno, zelo ranljivo obdobje v življenju ženske. Vse se spremeni. Kar naenkrat ženska postane mama, odgovorna za novo bitje. V nekaj mesecih se mora naučiti en kup novih stvari, kako dojiti, kako otroka uspavati, kaj z njim početi čez dan, kako ga negovati, kaj storiti, ko zboli. Mamica se zato pogosto počuti, da je ogromno odgovornosti na njenih ramenih in to jo lahko spravi v stisko.

Ko je bil moj Nik star 8 mesecev, sem se počutila, da se je v meni nabralo toliko občutij, čustev, misli in doživljanj v zvezi s prvim letom materinstva, da sem vse to enostavno morala preliti na papir. Pisala sem skoraj vsak dan, natanko uro in pol, kolikor je trajal popoldanski spanec mojega sinka. Nastala je knjiga Prvo leto mama. Osebna, resnična. Brez cenzure. Tako kot je res bilo. Želim si, da bi bila knjiga mamicam v oporo. Da bi med vrsticami začutile, da niso same. In da tudi, če jim je kdaj težko in so vsega naveličane, so še vedno najboljše mamice za svojega otroka.

Poleg knjige sem v zadnjem času začela graditi skupnost Prvo leto mama na Facebooku. Namen skupnosti je enak kot namen knjige – podpora nosečnicam in mamicam.

Vse mamicam polagam na srce tole: Mama, nisi sama. Okrog tebe je veliko mamic, ki doživljajo podobno. Odpri se podpori, ki ti je vedno na voljo.

Knjigo Prvo leto mama si lahko sposodite v vseh knjižnicah po Sloveniji, če pa želite imeti svoj izvod s posvetilom avtorice, ga lahko naročite pri Ani Rozman v zasebno sporočilo na FB strani Prvo leto mama ali na email : [email protected].

Ana Rozman


Preberi še:

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki