Črpalka, ki  nas objame. Medela Flex črpalke imajo povsem novo tehnologijo, to je nova izkušnja, črpalka prilagojena posameznici. 

Ovalen nastavek je vrtljiv za kar 360◦, je mehak in prožen ter je dokazano bolj prilagodljiv dojkam. S časom dojka spreminja obliko in velikost, kot tudi v času dojenja, ko je bolj ali manj polna. Poleg tega so na voljo štiri velikosti nastavkov, ki ne puščajo sledi na dojki. Črpanje je nežno, brez vlečnega občutka. S pomočjo tabele lahko mama izbere nastavek pravilne velikosti, ki naj bo rahlo večji od njenih bradavic.

Črpalke imajo dve fazi črpanja. Najprej hitrejšo in nežno masažo dojke. Hitrejše sesanje stimulira refleks za izločanje mleka in sproži pretok mleka. Druga faza je  črpanje s premori , s tem posnemajo naravno otrokovo dojenje. Ko mleko prične teči, poteka druga faza počasneje in globlje. Tudi naravno dojenje poteka tako, da otrok najprej hitro vleče, da mleko priteče, ko pa pije ima vmes premore, da lahko požira in diha. Flex črpalke bolje izčrpajo, povečujejo laktacijo, ne prihaja do zamašenih vodov ter bolečih bradavic.

Dovršeno koleno pod kotom pa mami omogoča udoben pol ležeč položaj med črpanjem in nudi zaščito pred uhajanjem mleka v druge enote črpalke. 

Črpalke imajo od 9 oz. 11 stopenj jakosti črpanja (vakuum) v obeh fazah. 

So lahke, tihe, prenosne, enostavne, priročne, učinkovite, na elektriko in baterije in enostavne za čiščenje. 

Flex novi črpalki Medela Solo (enojna-črpanje iz ene dojke) in Medela Swing Maxi (dvojna-črpanje iz obeh dojk hkrati) z motorčkom bele barve, pa imata še funkcijo premora. Mama lahko črpalko začasno ustavi, če si želi npr. popraviti položaj, morda bolje nastaviti set za črpanje, kaj postoriti ali si kaj prinesti. Če mama, po premoru,  ne nadaljuje s črpanjem, se črpalka  po dveh minutah ugasne sama. 

Črpalki imata napajalnik  ter dodan nastavek USB za polnilno baterijo. Črpalki lahko polnimo doma ali  v avtomobilu ali računalniku.  Črpalki lahko uporabljamo med polnjenjem baterije. 

Črpalki,  z lučkami različnih barv,  mami vizualno sporočata nekatera stanja črpalke. Črpalki se čez pol ure ugasneta sami, če v tem času nista bili uporabljeni. Bolj učinkoviti, bolj prilagodljivi in udobni, bolj naravno črpanje, bolj priročni.

Medela ju letos v juniju s ponosom predstavlja. Za mamice in dojenčke ustvarja že 60 let.

Dobra črpalka je izrednega pomena, z njo si mama mleko obdrži dalj časa. Švicarska Medela nudi tudi vrečke za mleko ali stekleničke, v katerih lahko mama mleko shrani v hladilniku ali zamrzovalniku. Vsaka kapljica šteje. Ne pozabimo na veliko vlogo materinega mleka za razvoj in zdravje otroka, črpalke ga nudijo.

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki