Vse ženske, ki so zavarovane v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja, imajo možnost izbrati svojega osebnega ginekologa. Zdravstvena zavarovalnica ZZZS je pripravila seznam vseh ginekologov (spodaj), ki so trenutno aktivni. Vse informacije na tem seznamu so informativne in prikazujejo stanje na določene datume.

Če ima ginekolog sklenjeno pogodbo z ZZZS in izpolnjuje pogoje, mora sprejeti vse ženske, ki si ga želijo izbrati za svojega ginekologa. Vendar pa lahko ginekolog zavrne nove pacientke, ko doseže določeno število pacientk, ki je povprečno za Slovenijo.

Podatki na seznamu so informativni in prikazujejo stanje na določen dan. Situacija se lahko hitro spremeni, saj ginekologi prihajajo in odhajajo zaradi različnih razlogov – prekinitve zaposlitve, upokojitve, smrti ali novih zaposlitev. Zato je pomembno, da te ginekolog ustrezno obvešča o morebitnih spremembah.

Seznam je bil posodobljen 1. 5. 2023. Vir seznama: zzzs.si

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki