Živjo, ti poporodna mamica, ki nisi več nosečka, a še vedno mogoče izgledaš kot v 5. mesecu nosečnosti. Šalo na stran, vsekakor vse želimo po porodu pridobiti nazaj zdrav način življenja, prehranjevanja, s čim manj stresa, stremimo pa seveda k primerni postavi zase. Ne za vsako ceno in ne z glavo skozi zid, zato sem zate pripravila nekaj nasvetov in napotkov za dva zdrava zajtrka, ki ju lahko spreminjaš do nezavesti. 😀

1. ZAJTRK:

Ržen kruh z vegi česnovo majonezo, sirom, solato, papriko & kava z mlekom

Namig: Ko kupuješ paprike, izberi svetlo zelene, take mesnate, tiste so med boljšimi. Alternativa – raje posezi po korenčku; tanke rezine so super za v ta sendvič.

Namig: Ta sendvič lahko pripraviš že zvečer (brez popečenega kruha), zaviješ v folijo in poješ v službi.

Zraven sem pila kavo, brez tega trenutno (po 4-5 urah spanja na noč) preprosto ne gre. Boljša izbira je zeleni čaj z ingverjem, katerikoli zeliščni čaj ali rastlinski napitki. Mleka jaz dam pol decilitra.

Namig: predlagam, da si skuhaš liter kateregakoli čaja in ga imaš v termoski (na terenu, v službi, ipd.), topel čaj namreč pomiri želodček in pomaga premagati lakoto med obroki.

https://shop.nosecka.net/izdelek/najino-prvo-leto-vodnik-za-mamice/
https://shop.nosecka.net/izdelek/milestone-podlaga-mavrica/

2. ZAJTRK:

Nočni kosmiči v jogurtu, drobljeni lešniki, jabolko, cimet & kava z mlekom

Eden klasičnih zajtrkov so nočni kosmiči, kar ne pomeni, da jih jemo ponoči ali gremo ponje ponoči, ampak da jih zvečer vmešamo v jogurt in se do jutra v hladilniku lepo napojijo. Dobimo volumen, tekstura je kul, samo pa razmočeni, zato za hrustljavost dodamo drobljene lešnike, naribamo jabolko in odišavimo s cimetom.
Jogurt je 180g, oreščkov je 15 komadov, eno malo jabolko.

Namig: Vse to lahko pripraviš že zvečer in zjutraj samo pomlaskaš. Vsi člani lahko to jejo, res. Daš v skledico, neseš v službo; 2/3 poješ za zajtrk, ostalo poješ za malico. Ne, nič narobe, če ješ 2x isto, zemlja se bo vrtela, ti pa tudi, polna dobre energije.  Vse to lahko pripraviš tudi zjutraj, ampak meni ne bi zneslo, ker je že tako kaotično, ko sem doma, kaj šele da bi rihtala 4-letnika za v vrtec, oživljanja atija iz nočne kome, se za silo uredila, da bi bila za v svet in po možnosti še uredila dojenčka za v jasli. Halo? Kje je še moja kava in vse ostalo.


Preberi še:


Avtor: Klavdija Kosič, prehranska svetovalka AFP

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki