Bodoči očka, Samuli Cantell, je nekega dne dobil idejo, ki je njemu in njegovi partnerki omogočila, da sta spoznala svojo nerojeno hčer še preden se je ta rodila. Kako? S pomočjo virtualne resničnosti.  Samuli je prepričal svojo nosečo punco, da je opravila 4D ultrazvok s pomočjo katerega so nato naredili 3D model otroka, ki se ga je lahko videlo v virtualni resničnosti.

 

Zakaj si je Samuli sploh zaželel kaj takega? Večinoma zato, ker je šlo za nekaj novega, nekaj, kar se pred njim ni spomnil še nihče. Pa tudi zato, da bi bolje spoznal svojo hčer, še pred njenim rojstvom.

Samuli pravi, da se izkušnja opazovanja svoje še nerojene hčerkice v virtualni resničnosti seveda ne more kosati s trenutkom, ko se je dojenčica rodila. Vseeno pa je bila izkušnja ”zelo čustvena in pomirjujoča, hkrati pa tudi neverjetna.”

Za celoten projekt so porabili približno teden časa. Samuli je vse skupaj opravil s pomočjo prijateljev, zato mu ni bilo treba plačati ničesar. Predvideva pa, da bi za povprečen človek za tako izkušnjo odštel nekaj tisoč evrov.

Tistim, ki si svojega otroka prav tako želijo videti v virtualni resničnosti še pred rojstvom svetuje, naj 4D ultrazvok opravijo še pred 32. tednom nosečnosti, za bolj čisto sliko 3D modela.

vir: techcrunch.com

Avtor: Uredništvo Nosečke

Pomembno obvestilo: Informacije na spletni strani Nosecka.net niso nadomestilo za posvet z zdravnikom! Spletna stran Nosecka.net je namenjena zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Več informacij v Splošni pogoji.

Podobni članki